- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.03.2015, 13:17)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Euro a scăzut la 4,4360 lei, iar dolarul a coborât la 4,1796 lei, după şase şedinţe de recorduri
Cursul euro anunţat de BNR a scăzut joi cu 0,84 bani, la 4,4360 lei, în contextul unei aprecieri uşoare a valutelor din regiune în raport cu moneda europeană, în timp ce dolarul a coborât cu 2,63 bani, la 4,1796 lei, şi a pus astfel capăt unei serii de şase recorduri consecutive.
Urmărește
115 afișări
Euro a scăzut la 4,4360 lei, iar dolarul a coborât la 4,1796 lei, după şase şedinţe de recorduri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Miercuri, BNR a anunţat un curs de 4,4444 lei pentru euro şi de 4,2059 lei pentru dolar.
Referinţa francului elveţian a scăzut cu 1,04 bani, de la 4,1794 lei la 4,1690 lei.
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
Aproape de ora 13:00, euro era tranzacţionat în piaţa interbancară locală la 4,4363 lei, faţă de 4,4430 lei pe finalul zilei precedente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
"Perechea euro/ron a deschis şedinţa de astăzi cu o scădere destul de agresivă şi s-a tranzacţionat aproape de 4,4350 lei/euro. Credem că leul s-ar putea află sub uşoare presiuni de slăbire pentru restul zilei, mai ales în condiţiile în care ştirile cele mai noi privind Grecia nu sunt pozitive. În plus, astăzi vor fi publicate datele pentru februarie privind evoluţia comerţului cu amănuntul în SUA, iar prognozele ING sunt mai bune decât aşteptările majorităţii analiştilor, ceea ce ar arăta întărirea economiei americane şi ar oferi un argument suplimentar pentru o majorare a dobânzii Fed în iunie", se arată într-un raport al economiştilor ING Bank România.
Tranzacţiile au avut loc între un curs minim de 4,4326 lei/euro şi un maxim 4,4441 de lei/euro.
În regiune, forintul şi zlotul s-au apreciat cu 0,1% faţă de euro, raportat la ultimele tranzacţii ale şedinţei precedente, perfectate pe parcursul nopţii, în timp ce leul s-a întărit cu 0,2%.
Pe pieţele externe, dolarul se tranzacţiona aproape de ora 13:00 în scădere cu 0,6%, la 0,9429 euro, iar francul elveţian în stagnare, la 0,9393 euro. Miercuri, la aceeaşi oră, dolarul se afla la 0,9464 euro, iar francul la 0,9396 euro.
Dolarul s-a întărit puternic pe pieţele externe în ultimele zile, susţinut de speculaţiile din piaţa financiară că datele bune privind economia americană vor determina Rezerva Federală a SUA să înceapă de la mijlocul acestui an creşterea dobânzilor.
În acelaşi timp, euro s-a depreciat în contextul lansării programului de achiziţii de obligaţiuni de către Banca Centrală Europeană.
Ratele medii ale dobânzilor practicate de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi se situează la 0,21% - 0,59% pe an, faţă de 0,23% - 0,6% pe an miercuri.
Ratele pentru plasamentele săptămânale se află la 0,25% - 0,7% pe an, comparativ cu 0,26% - 0,71% pe an în şedinţa anterioară.
Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru cele mai multe credite în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a stagnat la 1,32% pe an.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:50
-
astăzi, 08:41