- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.03.2017, 11:31)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV Dragoş Răducan, FPTR: Impozitul specific aplicat în industria hotelieră şi alimentaţie publică va aduce 50 de milioane de euro la buget, în primul an
Impozitul specific, care va fi plătit de societăţile din turism şi alimentaţie publică, indiferent dacă au sau nu profit, va aduce la buget în primul an circa 50 de milioane de euro, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Răducan, prim vicepreşedinte executiv al FPTR.
Urmărește
637 afișări
EXCLUSIV Dragoş Răducan, FPTR: Impozitul specific din turism şi alimentaţie publică va aduce 50 de milioane de euro la buget, în primul an
Ministerul Finanţelor a publicat recent, spre consultare, proiectul de ordin pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii privind impozitul specific, norme care trebuiau să apară încă de anul trecut.
Reamintim că legea privind impozitul specific a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar normele de aplicare nu au fost încă publicate.
“Lucrurile sunt clare: cine a fost corect şi a plătit impozit până acum, va plăti mai puţin. Cine nu a plătit, va trebui să plătească. Statul va avea de câştigat fiindcă numai în primul an se vor strânge la buget circa 50 de milioane de euro din acest impozit, iar mediul de afaceri va câştiga deoarece va exista un mediu concurenţial corect. Pe de altă parte, anul viitor, după ce se vor vedea efectele introducerii acestui impozit, preţurile în alimentaţia publică ar putea să scadă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Răducan, prim vicepreşedinte executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
Acesta spune că, până la 31 martie, normele de aplicare vor fi publicate, astfel încât societăţile să poată depune declaraţiile fiscale.
„Evaziunea fiscală în sectorul hotelier este estimată la circa 10%, în vreme ce în alimentaţia publică aceasta se ridică la circa 30%. Cea mai mare problemă este însă în turismul rural, la pensiunile mari, care nu sunt înregistrate. Aici însă este problema primarului din localitatea respectivă, care a bătut palma cu proprietarul pensiunii sau pensiunea este chiar a lui”, a mai spus Răducan.
Impozitul specific vizează firmele care desfăşoară activităţi în sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică şi se calculează în funcţie de anumite variabile, cum ar fi rangul localităţii în care este amplasată unitatea, suprafaţa acesteia sau sezonalitatea. Impozitul trebuie plătit indiferent dacă compania înregistrează sau nu profit sau pierderi.
Potrivit noilor prevederi, impozitul variază în funcţie de zona în care se află afacerea, fiind prevăzute categorii distincte de zone, cu coeficienţi de zonă diferiţi: Bucureşti şi opt poli ai ţării, respectiv: Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Sibiu, Timişoara; municipii şi oraşe, altele decât cele de mai sus; staţiuni turistice de interes naţional; sate, comune şi staţiuni turistice de interes local.
Citeşte şi: Românul care deţine cele mai multe mall-uri din ţară. Colectează zeci de milioane de euro din chirii
Citeşte şi: Sumele fabuloase cu care sunt plătite surorile Kardashian pentru o singură postare pe Instagram
Citeşte şi: Sindicate-CFR: la Infrastructură s-a încheiat un acord, la Călători negocierile continuă
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe