- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.05.2018, 13:34)
- , Mihai Draghici
EXCLUSIV MONITORUL APĂRĂRII ŞI MEDIAFAX | Enrico Bonetti (Fincantieri): Suntem pregătiţi să contribuim la activitatea Forţelor Navale prin construirea a patru corvete multirol
Grupul Fincantieri a fost selectat ca participant calificat la programul de înzestrare a Forţelor Navale şi este pregătit să contribuie la activitatea acestora prin construirea a patru corvete multirol, a declarat, pentru Monitorul Apărării şi Securităţii - Mediafax, Enrico Bonetti, vicepreşedinte în grupul naval italian.
Urmărește
724 afișări
EXCLUSIV MONITORUL APĂRĂRII ŞI MEDIAFAX | Enrico Bonetti (Fincantieri): Suntem pregătiţi să contribuim la activitatea Forţelor Navale prin construirea de patru corvete multirol
"Fincantieri a fost selectată ca participant calificat la programul corvetelor. Intenţionăm să prezentăm un pachet complet, care să întrunească toate cerinţele şi necesităţile Forţelor Navale române. Este o propunere sănătoasă din toate punctele de vedere, suntem optimişti în legătură cu şansele la acestă licitaţie, pentru care suntem susţinuţi de Guvernul Italiei şi de Forţele Navale italiene", a declarat Bonetti.
În calitatea de lider în domeniul construcţiilor de nave, suntem pregătiţi să contribuim cu tehnologiile noastre ultramoderne la activităţile Forţelor Navale române prin fabricarea a patru corvete multirol. Experienţa Fincantieri va garanta cea mai bună soluţie pentru îndeplinirea standardelor Forţelor Navale române datorită abilităţii noastre de a construi o gamă largă de produse în întreaga lume şi de a furniza clienţilor soluţii adaptate, de încredere, în termenul limitat şi în bugetul propus. Printre clienţii noştri se numără Forţele Navale din Italia şi din SUA, dar şi alte forţe navale străine, şi suntem parteneri ai principalelor companii europene din domeniul apărării cu programe supranaţionale. Navele noastre sunt dotate cu tehnologii ultramoderne, ultrasilenţioase şi invizibile pe radar, necesare în confruntările militare din perioada actuală. Fincantieri vrea să împărtăşească în România experienţa sa imensă acumulată în peste două secole de construcţie de nave", a spus, într-un interviu pentru Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS) şi Mediafax, Enrico Bonetti, vicepreşedinte al unităţii de afaceri navale internaţionale a grupului Fincantieri.
Bonetti a reamintit că "Fincantieri are de mult timp o prezenţă puternică în România prin subsidiara VARD (integrată în totalitate în grupul Fincantieri), care administrează două şantiere navale în Brăila şi Tulcea".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
"În aceste două şantiere navale lucrează în mod direct zilnic 5.000 de angajaţi şi alţi 3.000 prin firme subcontractate, prin urmare, Fincantieri este mândră să fie cel mai mare angajator în industria locală de construire a navelor.Avem un angajament deplin pentru proiectele noastre din România şi, ţinând cont de actualul volum de muncă al şantierelor navale, vom avea aici o prezenţă pe termen lung. Şantierele navale VARD din Brăila şi Tulcea pot fi considerate unele dintre cele mai moderne din Europa, datorită investiţiilor importante pe care noi, ca grup, le-am făcut aici: a fost investită suma de 150 de milioane de euro pentru a face aceste şantiere competitive şi echipate astfel încăt să poată fi construit orice tip de vas", a detaliat oficialul grupului italian.
Întrebat în interviul acordat MAS şi Mediafax despre percepţia asupra mediului de afaceri din România, din perspectiva avantajelor, dar şi a dificultăţilor existente, Mauro Leboffe, vicepreşedinte pentru activităţile din România ale Fincantieri şi preşedintele şantierelor navale Vard din Tulcea şi Brăila a remarcat: "Avantajele sunt că România este în Europa, că în România există o tradiţie industrială solidă şi are forţă de lucru competentă care încă este accesibilă la nivelul costurilor; este apropiată logistic de principalele pieţe europene. Dezavantajele sunt sistemele de infrastructură ale ţării, care ar trebui îmbunătăţite pentru a stimula investiţiile, şi deficitul semnificativ de forţă de lucru calificată, care devine o problemă cu impact asupra creşterii. Această situaţie este cauzată parţial de emigrarea spre Europa Occidentală, în zonele rurale de interesul redus al oamenilor faţă de industrie şi de reducerea investiţiilor acum câţiva ani în şcolile profesionale, care par să fi fost oarecum uitate. În ultima perioadă, există o conştientizare asupra necesităţii existenţei acestor instituţii educaţionale, astfel că vedem un interes nou, dar trebuie recuperat un decalaj lung".
"Ceea ce putem spune este că în aceşti mulţi ani de activităţi în ţară, în trecut sau acum, nu am avut niciodată percepţii privind instabilitate şi în niciun caz nu au existat probleme asupra activităţilor noastre din această cauză", a comentat şi conchis Mauro Leboffe, întrebat dacă consideră că România este o ţară stabilă, cu un guvern stabil.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump