- Home
- Economic
- MOSCOVA, (25.05.2014, 13:14)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Exxon Mobil extinde cooperarea cu grupul rus Rosneft, în pofida tensiunilor dintre Vest şi Moscova
Grupul american Exxon Mobil extinde cooperarea cu compania rusă de stat Rosneft în pofida tensiunilor dintre Vest şi Moscova privind situaţia din Ucraina, după ce Total (Franţa) a întărit parteneriatul cu Lukoil.
Urmărește
190 afișări
Exxon Mobil extinde cooperarea cu grupul rus Rosneft, în pofida tensiunilor dintre Vest şi Moscova (Cristi Cimpoes / Mediafax Foto)
Deşi Washingtonul şi Uniunea Europeană au ameninţat că ar putea adopta noi sancţiuni diplomatice şi economice împotriva Rusiei în contextul crizei din Ucraina, reprezentanţii Exxon Mobil au semnat vineri, la Sankt Petersburg, un acord cu directorul general al Rosneft, Igor Sechin, prin care este extinsă cooperarea dintre cele două companii în ceea ce priveşte explorarea de câmpuri petrolifere în zona arctică şi în Siberia, precum şi dezvoltarea de instalaţii de lichefiere a gazului natural în vederea exportului către Orientul Îndepărtat, transmite Bloomberg, citând un comunicat publicat de Rosneft.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Exxon nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.
Acodul a fost semnat în cadrul unui forum de afaceri găzduit de Rusia la Sankt Petersburg. Casa Albă a încurajat boicotarea evenimentului de către companiile americane, însă Exxon şi alte câteva corporaţii au ignorat presiunile administraţiei. Exxon a fost reprezentată la semnarea acordului prin preşedintele diviziei de dezvoltare, Neil Duffin, iar reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze dacă directorul general Rex Tillerson este la Sankt Petersburg.
Tot vineri, la acelaşi summit, compania franceză Total a încheiat un acord cu grupul rus Lukoil pentru explorarea unor zăcăminte petroliere de şist din Siberia. CEO-ul Total, Christophe de Margerie, a fost prezent la forum.
Cu o expunere de cel puţin 30 miliarde de dolari pe industria rusă a petrolului şi gazelor, companiile americane şi europene, printre care BP, Exxon, Total şi Royal Dutch Shell, pariază că tensiunile din Ucraina nu vor genera, pe termen lung, obstacole care să le împiedice să acceseze o parte din rezervele uriaşe de hidrocarburi ale Rusiei, cele mai mari din lume.
Dintre companiile petroliere americane, Exxon are cea mai extinsă prezenţă în Rusia, unde deţine o serie de companii mixte împreună cu Rosneft şi produce deja petrol în estul îndepărtat al ţării.
Igor Sechin, şeful Rosneft, este pe lista sancţiunilor diplomatice şi economice adoptate de SUA şi UE.
La forumul de la Sankt Petersburg a fost prezent şi directorul general al BP, Bob Dudley, care a declarat că nu are de gând să renunţe la investiţiile în Rusia.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe