- Home
- Economic
- LONDRA, (14.04.2014, 10:30)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook pregăteşte servicii de transfer de bani în Europa
Facebook a cerut avizul autorităţilor din Irlanda pentru a deveni furnizor de servicii financiare, vizând transferuri de bani şi o platformă de tip portofel electronic, au declarat pentru Financial Times (FT) surse apropiate situaţiei.
Urmărește
507 afișări
Facebook pregăteşte servicii de transfer de bani în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Utilizatorii ar putea astfel să acceseze un portofel electronic găzduit de Facebook şi să efectueze plăţi sau transferuri de bani. Reţeaua de socializare vizează în principal sumele transferate acasă de persoanele care lucrează în străinătate, parte a strategiei de extindere pe pieţele emergente.
Compania are în Irlanda sediul operaţiunilor din Europa.
Facebook a cerut băncii centrale de la Dublin autorizaţie de instituţie de "e-money" (bani electronici), care ar permite companiei să emită unităţi cu valoare monetară echivalentă valabile pe teritoriul Europei, potrivit surselor citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Reţeaua de socializare a discutat de asemenea posibile parteneriate cu trei firme londoneze care oferă servicii internaţionale de transfer de bani pe internet şi pe smartphone-uri.
Facebook a oferit uneia dintre cele trei companii 10 milioane de dolari pentru a-l recruta pe unul dintre fondatori ca director de dezvoltare a afacerilor, potrivit unor surse citate de FT.
Contactaţi de FT, reprezentanţii Facebook au afirmat că nu comentează "zvonuri şi speculaţii".
Facebook obţine cea mai mare parte din venituri din publicitate, utilizând datele acumulate despre utilizatori pentru a vinde produse de advertising livrate ţintit. Practicile reţelei de socializare provoacă tot mai multă îngrijorare şi neîncredere în rândul utilizatorilor şi publicului larg, astfel că succesul companiei ca furnizor de servicii financiare este pus încă din start sub semnul întrebării.
Google promovează agresiv produsele de plăţi mobile şi serviciul de portofel electronic, care nu au fost încă adoptate la scară largă de utilizatori. Google are autorizaţie "e-money" în Marea Britanie, similară cu cea pe care Facebook încearcă să o obţină în Irlanda.
Companiile chineze Tencent şi Alibaba, care domină cea mai mare piaţă online din lume după numărul de utilizatori, încearcă de asemenea să-şi transforme site-urile în platforme de plăţi mobile.
Obţinerea unei autorizaţii de operator e-money în Irlanda ar presupune ca Facebook să menţină rezerve de capital de 350.000 de euro şi să pună deoparte fonduri echivalente cu valoarea unităţilor monetare emise, potrivit experţilor consultaţi de FT.
Facebook are deja autorizaţie pentru anumite tranzacţii financiare în Statele Unite, reţeaua de socializare procesând plăţi de la utilizatori către dezvoltatorii de aplicaţii.
Anul trecut, compania a procesat tranzacţii financiare în valoare totală de 2,1 miliarde de dolari, cea mai mare parte provenind din jocuri video, potrivit raportărilor către autorităţile americane. Facebook percepe un comision de până la 30% pentru astfel de plăţi, care generează astfel aproximativ 10% din veniturile companiei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe