FF Ventures intră pe piaţa din România. Compania îşi propune să dezvolte 500 MW de proiecte solare şi 500 MW de proiecte de stocare a energiei în următorii trei ani

FF Ventures, un jucător important pe piaţa europeană a energiei regenerabile, a anunţat intrarea oficială pe piaţa din România. Compania va dezvolta, în următorii trei ani, 500 MW de proiecte solare şi 500 MW de proiecte de stocare a energiei în ţara noastră. FF Ventures deţine şi dezvoltă 2,2 GW de capacitate fotovoltaică în Spania şi 1,2 GW în Portugalia şi îşi începe operaţiunile în Franţa şi Mexic. Prin extinderea în România, compania intenţionează să-şi extindă portofoliul, atât prin proiecte greenfield, cât şi prin oportunităţi de co-dezvoltare.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului FF Ventures intră pe piaţa din România. Compania îşi propune să dezvolte 500 MW de proiecte solare şi 500 MW de proiecte de stocare a energiei în următorii trei ani

FF Ventures intră pe piaţa din România. Compania îşi propune să dezvolte 500 MW de proiecte solare şi 500 MW de proiecte de stocare a energiei în următorii trei ani

"FF Ventures a decis să intre în România după o analiză atentă şi aprofundată a pieţei. Mai mulţi factori au jucat un rol în această decizie. În primul rând, România este o piaţă europeană care se încadrează în obiectivele acţionarilor companiei, care doresc să ajute regiunea să atingă ţintele de decarbonizare şi reducere a emisiilor de CO2. În al doilea rând, România şi-a demonstrat angajamentul de a creşte adoptarea energiilor regenerabile, prin obiectivele asumate în Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC), dar şi prin mediul de reglementare favorabil investiţiilor în acest sector. De asemenea, prognozele indică o creştere a economiei şi industrializării ţării, ceea ce va duce la creşterea cererii de consum în viitor. Toţi aceşti factori fac din România o piaţă atractivă pentru investiţii în proiecte de energie regenerabilă" a declarat Andrei Pecingine, directorul de dezvoltare al FF Ventures pentru România.

FF Ventures plănuieşte să dezvolte 500 MW de proiecte solare şi 500 MW de proiecte de stocare a energiei în România în următorii trei ani. Compania anunţă planuri pe termen lung în ţara noastră, prin dezvoltarea propriului portofoliu de proiecte greenfield, dar şi prin oportunităţi de co-dezvoltare.

FF Ventures deţine în prezent un portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o capacitate cumulată de 3,4 GW în Peninsula Iberică (Spania şi Portugalia). Compania participă, de asemenea, prin IberBlue Wind, o societate mixtă specializată în energie regenerabilă, la un portofoliu de proiecte de energie eoliană offshore plutitoare cu o capacitate totală de 5 GW.

Acţionarii relevanti ai companiei sunt Octopus, unul dintre cele mai mari şi importante fonduri de investiţii din Europa în domeniul proiectelor de energie regenerabilă, şi Time to Act Capital, un fond implicat în proiecte de tranziţie energetică pe pieţele în dezvoltare.

Despre FF Ventures:

FF Ventures a fost înfiinţată în 2018 cu obiectivul iniţial de a dezvolta proiecte solare fotovoltaice în Peninsula Iberică. Compania deţine un portofoliu de proiecte cu o capacitate de aproximativ 2,2 GW în Spania şi 1,2 GW în Portugalia. FF Ventures acoperă întregul lanţ valoric al ciclului de viaţă al proiectelor de energie regenerabilă, de la finanţare şi dezvoltare, până la construcţie şi operare. Compania dezvoltă o gamă largă de proiecte terestre şi offshore, care includ ferme solare şi eoliene, precum şi proiecte de Sisteme de Stocare a Energiei prin Baterii (BESS). În prezent, FF Ventures are birouri în Spania (Madrid şi Sevilla), Portugalia (Lisabona) şi România (Bucureşti) şi este în proces de deschidere a operaţiunilor în Franţa şi Mexic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici