- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.09.2011, 19:34)
- Emil Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI a aprobat a doua evaluare a acordului. Va pune la dispoziţia României încă o tranşă de 480 mil. euro
Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat joi a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv, şi va pune la dispoziţia României încă o tranşă, a treia, în valoare de 480 de milioane de euro.
Urmărește
770 afișări
FMI a aprobat a doua evaluare a acordului. Va pune la dispoziţia României încă o tranşă de 480 mil. euro (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"A fost un vot unanim pentru a doua revizuire a acordului", a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.
La precedenta evaluare a acordului, FMI a decis ca România să poată trage o tranşă cu o valoare identică (480 milioane euro), până în prezent totalul fondurilor puse la dispoziţia autorităţilor române, în caz de urgenţă, fiind de 1,06 miliarde euro. Autorităţile române au anunţat că nu intenţionează să tragă fondurile disponibile, potrivit FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
FMI: România are nevoie de progrese privind atragerea fondurile UE şi reforma companiilor
Atingerea ţintei de deficit de către România pentru anul viitor va fi dificilă şi este nevoie, totodată, de progrese mai rapide în creşterea ratei de absorbţie a fondurilor UE şi reforma companiilor de stat, iar riscurile privind sistemul bancar trebuie monitorizate atent, apreciază FMI.
"Autorităţile sunt pe drumul cel bun pentru atingerea ţintelor fiscale pentru acest an. Totuşi, îndeplinirea obiectivului de deficit pentru anul următor (de 3%, n.r.) rămâne dificilă. Sunt necesare măsuri mai ample pentru a asigura sustenabilitatea sectorului sănătăţii. Este nevoie, de asemenea, de progrese mai rapide pentru a îmbunătăţi capacitatea României de absorbţie a fondurilor UE. O reformă mai amplă a companiilor de stat - împreună cu reglementări mai bune şi o politică de preţuri orientată către piaţă - vor fi esenţiale pentru a creşte eficienţa economică şi pentru a susţine dezvoltarea", a declarat într-un comunicat directorul general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI), David Lipton.
Lipton a afirmat că România a făcut progrese în cadrul noului acord şi a îndeplinit toate criteriile de performanţă convenite.
"Hotărârea autorităţilor de a continua reforma a ajutat la restabilirea încrederii pieţelor şi a stabilităţii economice", a spus el.
Oficialul FMI a atenţionat însă că deşi sectorul bancar românesc este bine capitalizat situaţia din Europa generează riscuri care trebuie monitorizate atent.
"Sistemul bancar rămâne lichid şi bine capitalizat, dar au apărut riscuri din cauza dificultăţilor din alte zone ale Europei şi este necesară o vigilenţă sporită a autorităţilor de supraveghere. Sunt necesare o monitorizare mai atentă şi planuri detaliate pentru situaţii de urgenţă cu scopul de a proteja împotriva unei posibile contagiuni. Politica monetară rămâne în mod adecvat precaută, având în vedere persistenţa riscurilor inflaţioniste", a mai spus Lipton.
În luna martie, autorităţile de la Bucureşti au decis să prelungească înţelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro).
Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 19:03
Bărbat biciuit într-o moschee din Malaysia pentru că a stat cu o femeie care nu îi este rudă