- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.05.2015, 18:01)
- Andrei Mazurchievici
Fondul Proprietatea cere acţionarea în instanţă a şefilor unor companii deţinute de E.ON în România. Reacţia companiei E.ON
Fondul Proprietatea cere acţionarilor E.ON Distribuţie SA şi E.ON Energie să aprobe acţionarea în instanţă a administratorilor şi directorilor celor două companii şi ai E.ON Moldova Distribuţie pentru recuperarea daunelor cauzate de semnarea unor contracte de consultanţă cu E.ON România.
Urmărește
287 afișări
Fondul Proprietatea cere acţionarea în instanţă a şefilor unor companii deţinute de E.ON în România. Reacţia companiei E.ON
E.ON România SRL este acţionarul majoritar al celor trei companii.
Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti, administratorul unic al Fondul Proprietatea (FP), consideră că serviciile de consultanţă contractate de către cele trei companii ale grupului E.ON nu sunt necesare, iar preţul plătit către E.ON România SRL este nejustificat.
Solicitările Franklin Templeton vor fi analizate în cadrul Adunărilor Generale Ordinare a Acţionarilor E.ON Distribuţie România SA şi E.ON Energie România SA din 26 şi 28 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
"Conform datelor disponibile Fondului, în anul 2014, valoarea totală a acestor contracte referitoare la consultanţa strategică şi de management se ridică la o sumă estimată de 34,4 milioane RON (echivalentul a 5,6 milioane de lire sterline sau 7,7 milioane de euro)", se arată într-un comunicat al Franklin Templeton.
Totodată, Franklin Templeton susţine că încheierea tranzacţiilor între părţile afiliate încalcă politicile de guvernanţă corporativă.
"Fondul consideră că încheierea acestor tranzacţii între părţi afiliate, denumite contracte pentru servicii de consultanţă în domeniul strategiei de afaceri, încheiate cu acţionarul majoritar, nu sunt nici necesare, nici adecvate, întrucât companiile au propriile consilii de administraţiile şi directori, care sunt numiţi pentru a lua decizii strategice şi de management şi pentru a acţiona în interesul şi beneficiul tuturor acţionarilor şi nu în cel al acţionarului majoritar. Fondul Proprietatea consideră că încheierea contractelor privind servicii de consultanţă strategică poate fi considerată un abuz de putere al acţionarului majoritar, E.ON România SRL. Fondul consideră că această situaţie reprezintă un conflict de interese şi o încălcare gravă a principiilor de guvernanţă corporativă şi solicită conducerii din România a companiei E.ON România SRL să analizeze posibilitatea încetării acestor contracte, precum şi de a nu mai încheia contracte similare cu companiile în viitor", se mai arată în comunicatul citat.
Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea este administrat de Franklin Templeton din septembrie 2010.
E.ON România respinge acuzaţiile FP: Contractele de consultanţă, încheiate în deplină legalitate
E.ON România a respins, luni, acuzaţiile Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, susţinând că nu există niciun conflict de interese sau vreo încălcare a principiilor de guvernanţă corporativă şi că acordurile de consultanţă incriminate au fost semnate respectând legislaţia.
"E.ON România respinge cu fermitate acuzaţiile referitoare la aşa-zisa încălcare a principiilor de guvernanţă corporativă sau la existenţa unui conflict de interese, aşa cum susţin administratorii Fondului Proprietatea într-un comunicat de presă dat astăzi publicităţii. Compania noastră a avut întotdeauna o colaborare instituţională cu Fondul Proprietatea şi a răspuns de fiecare dată tuturor solicitărilor de informaţii suplimentare venite din partea acestei entităţi", se arată într-un comunicat al companiei.
Contractele de servicii de consultanţă strategică la care fac referire reprezentanţii FP au fost încheiate în deplină legalitate, cu aprobarea organelor societare competente şi în condiţii comerciale de piaţă, certificate de experţi independenţi, potrivit companiei.
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon 😲
CANCAN.RO
Anunțul meteorologilor ACCUWEATHER pentru 24 ianuarie 2025. Ce temperaturi vom avea în următoarea minivacanță
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe