- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.10.2011, 11:30)
- Adrian Dumitrache ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FORUM ZF DIGITAL - Talpeş: Listarea Bitdefender este un obiectiv, dar mai importantă este existenţa unui produs vizionar
Listarea la bursă a Bitdefender ar putea avea loc peste 2-3 ani, dar mai importantă pentru viitorul societăţii este dezvoltarea unei aplicaţii sau a unui produs care s-o transforme în lider vizionar, a declarat, marţi, preşedintele grupului de firme Softwin, Florin Talpeş, la forumul ZF Digital '11.
Urmărește
228 afișări
FORUM ZF DIGITAL - Talpeş: Listarea Bitdefender este un obiectiv, dar mai importantă este existenţa unui produs vizionar (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Listarea la bursa este un obiectiv la care eu şi acţionarii societăţii ne gândim şi care ar putea avea loc peste 2-3 ani, dar în prezent nu am făcut niciun demers în acest sens. Dincolo de acest obiectiv, mai importantă pentru viitorul companiei este dezvoltarea unei aplicaţii sau a unui produs care să încadreze Bitdefender în categoria liderilor vizionari", a spus Talpeş.
Alături de alţi acţionari, Talpeş controlează Bitdefender SRL prin Bitdefender Holding BV, societate înregistrată în Olanda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
La finele anului 2007, un grup de investitori români şi străini a achiziţionat sub 7% din acţiunile Bitdefender, pentru şapte milioane de dolari. Bitdefender SRL este fosta divizie de soluţii de securitate IT a grupului de firme Softwin, controlat de Talpeş împreună cu soţia.
Brandul Bitdefender a fost lansat în 2001, prin redenumirea antivirusului AVX (AntiVirus eXpert) produs şi comercializat de Softwin. Softwin a deschis în 2003 filiale Bitdefender în Spania şi Germania şi un an mai târziu în SUA.
În 2007, divizia Bitdefender s-a desprins de grupul de firme Softwin şi, în urma vânzărilor în creştere, conducerea a anunţat că are ca obiectiv atingerea unei cote de 2% din piaţa mondială de antivirus şi listarea la una dintre marile burse internaţionale în 2008-2009, termen decalat ulterior pentru 2012, din cauza crizei financiare.
Anul trecut, potrivit datelor disponibile pe Ministerul Comunicaţiilor, Bitdefender SRL a avut o cifră de afaceri de 122,01 milioane de lei şi un profit net de 10,1 milioane de lei. Primul indicator a crescut cu 16,3%, în timp ce profitul net a urcat cu 41,3%.
Talpeş a spus că aplicaţiile şi tehnologiile dezvoltate de Bitdefender sunt utilizate, în prezent, de peste 400 milioane de clienţi, iar peste cinci ani obiectivul managementului este plasarea companiei în alt palier în privinţa cotei de piaţă la nivel internaţional, care în prezent se situează în jurul valorii de 2%.
"În mod cert, în următorii 5 ani vor avea loc schimburi profunde în domeniul IT&C. Studiile arată că domeniul securităţii IT va creşte, în următorii 5 ani, cu două cifre anual", a spus preşedintele Softwin.
El a arătat că, în prezent, numărul anual al absolvenţi de facultăţi din domeniul IT este insuficient în raport cu cererea pieţei.
"Software-ul va fi peste tot, va conduce tot. Şcoala de programatori din România este subdimensionată, iar industria IT din România absoarbe tot ce iese de pe băncile facultăţilor. În acest context, se creează o anumită presiune pe piaţă, mai ales pe parte de salarizare", a mai spus Talpeş.
El a recomandat firmelor IT&C să se orienteze spre domeniul proprietăţii intelectuale şi să renunţe la activitatea de outsourcing, care în ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult.
"România s-a transformat într-un fel de India Europei de Est în domeniul outsourciung-ului. România nu poate concura cu India, care scoate anual 200.000 de programatori, în timp ce potenţialul şcolii româneşti nu depăşeşte 10.000 de absolvenţi", a arătat reprezentantul Softwin.
Citește pe alephnews.ro: Hashtag-ul #womeninmalefields a apărut peste tot pe rețelele sociale. Ce urmărește acest trend
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pierderi și demisii după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ciolacu nu mai candidează pentru funcție la PSD
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Imagini 'bizare' cu soția lui Călin Georgescu. Filmarea cu dansurile Cristelei s-au viralizat rapid! ⤵️
CANCAN.RO
Rețeta de prăjitură cu creme anglaise care Elena Lasconi a câștigat Masterchef de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe