- Home
- Economic
- PARIS, (10.04.2014, 17:12)
- Marius Oncu
Franţa cere grupului Orange să caute alianţe la nivel european
Statul francez a cerut grupului Orange, la care controlează 27% din acţiuni, să caute alianţe la nivel european şi va încuraja fuziuni şi achiziţii în rândul operatorilor telecom din Franţa, a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, citat de Bloomberg.
Urmărește
141 afișări
Franţa cere grupului Orange să caute alianţe la nivel european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Consolidarea este o necesitate în Franţa şi în Europa, iar noi vom lucra activ să o încurajăm", a declarat Montebourg în faţa comisiilor pentru economie şi finanţe ale Adunării Naţionale, în cadrul unei întâlniri la care a fost discutată preluarea companiei SFR, al doilea mare operator din Franţa, de către grupul Altice.
Vivendi a convenit vânzarea SFR către Altice, cu sediul în Luxemburg, într-o tranzacţie evaluată la peste 17 miliarde euro, respingând o ofertă de la compania Bouygues, sprijinită în negocieri de guvernul de la Paris.
Montebourg a afirmat că vânzarea SFR ridică semne de întrebare privind viitorul Bouygues şi Iliad, un alt operator telecom din Franţa. O fuziune între aceste companii nu este planificată pentru moment, dar această situaţie se poate schimba, a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
Franţa va sprijin consolidarea din sectorul telecom şi în afara graniţelor sale, a spus Montebourg.
Grupului Orange, la care guvernul controlează 27% din acţiuni, i s-a cerut să includă în strategia sa alianţe la nivel european, pentru a ajuta la consolidarea sectorului în afara Franţei, a afirmat el.
Directorul general al Orange, Stephane Richard, care a primit în martie un al doilea mandat la conducerea grupului, a afirmat repetat că industria telecom din Europa are nevoie de consolidare.
Alte companii europene importante au exprimat poziţii similare. Fostul director general al Deutsche Telekom Rene Obermann a declarat în noiembrie că este necesară o consolidare a operatorilor de telefonie din Europa, dacă aceştia vor să reziste concurenţei internaţionale.
Orange nu discută cu Deutsche Telekom referitor la o posibilă fuziune, a declarat în decembrie, într-un interviu, şeful grupului francez.
Comisarul european pentru Agenda Digitală a UE, Neelie Kroes, a încercat să sprijine reducerea fragmentării în industria telecom, cerând schimbări ale reglementărilor, inclusiv eliminarea tarifelor de roaming.
Companiile de telecomunicaţii cer relaxarea reglementărilor antitrust, astfel încât să fie permise mai multe fuziuni şi achiziţii în regiune, dar se opun propunerilor comisarului Kroes, argumentând că eliminarea veniturilor obţinute din roaming este o povară pentru companii, afectate de scăderea tarifelor şi criza economică.
Orange cooperează cu Deutsche Telekom în domeniul achiziţiilor şi utilizării reţelelor, pe unele pieţe. Grupul german şi Orange deţin împreună şi operatorul wireless EE, din Marea Britanie.
Orange este liderul pieţei româneşti de telefonie mobilă, după numărul de clienţi şi cifra de afaceri.
Principalii concurenţi ai companiei sunt Vodafone (Marea Britanie) şi Cosmote, parte a grupului elen OTE, controlat de Deutsche Telekom şi care mai deţine în România compania Romtelecom.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe