- Home
- Economic
- PARIS, (10.04.2014, 17:12)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa cere grupului Orange să caute alianţe la nivel european
Statul francez a cerut grupului Orange, la care controlează 27% din acţiuni, să caute alianţe la nivel european şi va încuraja fuziuni şi achiziţii în rândul operatorilor telecom din Franţa, a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, citat de Bloomberg.
Urmărește
140 afișări
Franţa cere grupului Orange să caute alianţe la nivel european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Consolidarea este o necesitate în Franţa şi în Europa, iar noi vom lucra activ să o încurajăm", a declarat Montebourg în faţa comisiilor pentru economie şi finanţe ale Adunării Naţionale, în cadrul unei întâlniri la care a fost discutată preluarea companiei SFR, al doilea mare operator din Franţa, de către grupul Altice.
Vivendi a convenit vânzarea SFR către Altice, cu sediul în Luxemburg, într-o tranzacţie evaluată la peste 17 miliarde euro, respingând o ofertă de la compania Bouygues, sprijinită în negocieri de guvernul de la Paris.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Montebourg a afirmat că vânzarea SFR ridică semne de întrebare privind viitorul Bouygues şi Iliad, un alt operator telecom din Franţa. O fuziune între aceste companii nu este planificată pentru moment, dar această situaţie se poate schimba, a spus el.
Franţa va sprijin consolidarea din sectorul telecom şi în afara graniţelor sale, a spus Montebourg.
Grupului Orange, la care guvernul controlează 27% din acţiuni, i s-a cerut să includă în strategia sa alianţe la nivel european, pentru a ajuta la consolidarea sectorului în afara Franţei, a afirmat el.
Directorul general al Orange, Stephane Richard, care a primit în martie un al doilea mandat la conducerea grupului, a afirmat repetat că industria telecom din Europa are nevoie de consolidare.
Alte companii europene importante au exprimat poziţii similare. Fostul director general al Deutsche Telekom Rene Obermann a declarat în noiembrie că este necesară o consolidare a operatorilor de telefonie din Europa, dacă aceştia vor să reziste concurenţei internaţionale.
Orange nu discută cu Deutsche Telekom referitor la o posibilă fuziune, a declarat în decembrie, într-un interviu, şeful grupului francez.
Comisarul european pentru Agenda Digitală a UE, Neelie Kroes, a încercat să sprijine reducerea fragmentării în industria telecom, cerând schimbări ale reglementărilor, inclusiv eliminarea tarifelor de roaming.
Companiile de telecomunicaţii cer relaxarea reglementărilor antitrust, astfel încât să fie permise mai multe fuziuni şi achiziţii în regiune, dar se opun propunerilor comisarului Kroes, argumentând că eliminarea veniturilor obţinute din roaming este o povară pentru companii, afectate de scăderea tarifelor şi criza economică.
Orange cooperează cu Deutsche Telekom în domeniul achiziţiilor şi utilizării reţelelor, pe unele pieţe. Grupul german şi Orange deţin împreună şi operatorul wireless EE, din Marea Britanie.
Orange este liderul pieţei româneşti de telefonie mobilă, după numărul de clienţi şi cifra de afaceri.
Principalii concurenţi ai companiei sunt Vodafone (Marea Britanie) şi Cosmote, parte a grupului elen OTE, controlat de Deutsche Telekom şi care mai deţine în România compania Romtelecom.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe