- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.08.2022, 15:55)
- Andrei Şerbănescu
Gazprom ameninţă: Preţul gazelor naturale în Europa ar putea creşte cu încă 60% în această iarnă
Gazprom a anunţat că preţurile gazelor naturale în Europa ar putea creşte cu 60% în această iarnă, deoarece gigantul energetic de stat încetineşte exporturile către Europa, a raportat Business Insider, citat de Ziarul Financiar.
Urmărește
539 afișări
„Preţurile la gaze în Europa au depăşit 2.500 de dolari (pe 1.000 de metri cubi). Potrivit estimărilor conservatoare, dacă această tendinţă va continua, preţurile vor depăşi 4.000 de dolari la 1.000 de metri cubi în această iarnă", a anunţat Gazprom într-un comunicat de marţi.
Gazprom a produs cu 13,2% mai puţine gaze naturale între 1 ianuarie şi 15 august anul acesta decât în aceeaşi perioadă din 2021, a adăugat compania. Oficialii nu au oferit motive pentru declin.
Fluxurile de gaze naturale din Rusia către Europa au scăzut de la începutul războiului
În mai, Ucraina a închis una dintre rutele majore ale Gazprom pentru transportul gazelor din Rusia. Între timp, Gazprom a redus fluxurile de gaze naturale către Europa prin conducta cheie Nord Stream 1 la aproximativ 20% din capacitatea sa, invocând dificultăţi tehnice din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Bătălia pentru TikTok: război digital între SUA şi China sub pretextul securităţii naţionale
-
„Ajutoare” suplimentare pentru armata lui Putin? Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Ion Cristoiu: Ce-ar trebui să înveţe orice Conducător de azi din Căderea lui Ceauşescu
Preţurile de referinţă europene ale gazelor naturale din Olanda au atins un nivel record de aproape 335 de euro sau 341 de dolari pe megawatt oră în primăvara acestui an, potrivit Reuters. Au scăzut înapoi la aproximativ 226 de euro pe megawatt oră, dar sunt încă de aproximativ cinci ori mai mari decât acum un an.
Preţurile gazelor naturale în Europa au atins noi recorduri şi ar putea creşte şi mai mult pe măsură ce iarna se apropie, deoarece piaţa stabileşte preţul într-o criză a ofertei, a scris S&P Global pe 11 august.
Consumatorii din Europa se pregătesc pentru şocul facturilor de utilităţi, deşi guvernele intensifică şi ajutorul pentru cei nevoiaşi pentru a face faţă inflaţiei.
Firma de cercetare din Marea Britanie Cornwall Insight a declarat la începutul lunii august că se aşteaptă ca facturile medii anuale de energie să depăşească 4.200 de lire sterline până în ianuarie – de peste trei ori faţă de plafonul guvernamental de 1.277 de lire sterline la începutul acestui an. Partidul Conservator de guvernământ se află în mijlocul unei curse de conducere, secretarul de externe Liz Truss şi fostul ministru de finanţe Rishi Sunak promiţând ambii măsuri pentru a ajuta consumatorii.
În Germania, o familie de patru persoane va trebui să plătească în plus 480 de euro pe an, de la 1 octombrie până în aprilie 2024, pentru a ajuta companiile de utilităţi să facă faţă creşterii preţurilor la gaze, potrivit Reuters. Guvernul ţării a lansat programe specifice pentru a amortiza costurile energetice care ar putea deveni insuportabile pentru anumite familii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: România e pe plus. Ţara are a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană
Citește și: Dobânzile interbancare cresc uşor: Indicele ROBOR la 3 luni a fost cotat miercuri la 7,98%
Citește și: PIB-ul României prinde avânt
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe