Întrebat de ce Transelectrica şi şi Trasgaz trec la Ministerul Economiei şi nu sunt la Ministerul Energiei, Gerea a răspuns: ”Ele, în ultima perioadă, au fost fie la Ministerul de Finanţe, fie la SGG dintr-un singur motiv, că producţia şi distribuţia sau transportul nu pot fi în acelaşi loc pentru curentul electric şi gazele naturale, la petrol se poate”.
El a mai spus că Ministerul Energiei va rămâne exact „pe conturul” a ceea ce a fost până acum Departamentul Energiei, la care se adaugă IMM-urile, fără turism.
„Ministerul este desenat foarte clar exact pe ceea ce a fost până acum, la care s-a adăugat IMM, fără secţiunea turism. Deci cum a funcţionat ca departament al Ministerului Economiei, acum s-a mutat într-o singură entitate, exact pe conturul cu care a funcţionat până acum, deci nu este nicio modificare”, a precizat Gerea, întrebat cu ce companie din energie va rămâne la minister.
Gerea a mai arătat că a fost o discuţie ca Oil Terminal să se mute la Ministerul Economiei, dar compania este în continuare la Ministerul Energiei.
„Oil Terminal, a fost o discuţie la un moment dat, dar este în contiuare la Ministerul Energiei”, a adăugat Gerea.
Gerea a fost prezent la comisiile parlamentare economice, care au avizat favorabil bugetul Ministerului Energiei, aprobând o majorare de 6 milioane de lei pentru trei exproprieri în desfăşurare.
Structura de acţionariat a companiilor Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN) a fost din nou schimbată de către Guvern, prin transferul acestora din administrarea Secretariatului General al Guvernului în cea a Ministerului Economiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Transferul celor două companii de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la Ministerul Economiei a fost aprobat de Guvern prin ordonanţa care reglementează structura noului Cabinet.