Gigantul Berkshire Hathaway a legendarului Warren Buffett a renunţat la peste jumătate din participaţia la Apple

Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett şi-a redus la jumătate participaţia la Apple, producătorul iPhone, ca parte a unei serii de vânzări în care investitorul miliardar a renunţat la acţiuni în valoare de 76 de miliarde de dolari.

Urmărește
783 afișări
Imaginea articolului Gigantul Berkshire Hathaway a legendarului Warren Buffett a renunţat la peste jumătate din participaţia la Apple

Gigantul Berkshire Hathaway a legendarului Warren Buffett a renunţat la peste jumătate din participaţia la Apple

Compania şi-a redus poziţia în Apple cu peste 50 de miliarde de dolari, la 84,2 miliarde de dolari, în al doilea trimestru, generând profituri uriaşe din investiţii, potrivit documentelor publicate sâmbătă.

Datele sugerează că Berkshire a vândut aproximativ 390 mil. acţiuni Apple, sau aproximativ jumătate din participaţia sa, potrivit calculelor Financial Times. Vânzările de acţiuni Apple şi alte acţiuni în trimestru au produs un câştig realizat după impozitare de 47,2 miliarde de dolari, o rentabilitate considerabilă a unei investiţii care a fost iniţiată de unul dintre adjuncţii lui Buffett în 2016, notează Ziarul Financiar.

Vânzările de acţiuni au ridicat deţinerile de numerar ale Berkshire la un nivel record de 277 de miliarde de dolari, cu 88 de miliarde de dolari mai mult decât în trimestrul precedent. Compania a investit aceste venituri în titluri de trezorerie pe termen scurt, în timp ce Buffett s-a retras de pe pieţele de acţiuni din SUA.

La sfârşitul anului trecut, Buffett a început să reducă participaţia Berkshire la Apple, iar la începutul anului 2024 a accelerat ritmul vânzărilor de acţiuni. În mai, Buffett a semnalat acţionarilor că este de părere că Apple va rămâne una dintre principalele participaţii ale conglomeratului, enumerând-o printre investiţiile de bază pe termen lung, inclusiv Coca-Cola şi American Express.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici