GM recheamă pentru reparaţii 1,55 milioane de vehicule, de pe piaţa americană

General Motors (GM) a anunţat luni rechemarea pentru reparaţii, în SUA, a 1,55 milioane de vehicule, în trei campanii separate, care se adaugă unei alte operaţiuni aflate în desfăşurare, de rechemare a 1,6 milioane de maşini.

120 afișări
Imaginea articolului GM recheamă pentru reparaţii 1,55 milioane de vehicule, de pe piaţa americană

GM recheamă pentru reparaţii 1,55 milioane de vehicule, de pe piaţa americană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cazul primei campanii de rechemare a 1,6 milioane de vehicule, declanşată în februarie, grupul este investigat în Statele Unite după ce defecţiuni la cheile de contact au dus la accidente în care cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa. Autorităţile vor să ştie de ce grupul a aşteptat 10 ani pentru a lua o astfel de decizie. Conducerea GM are timp până pe 3 aprilie să răspundă la 107 întrebări din partea agenţiei americane pentru siguranţa traficului, relatează Bloomberg.

GM anticipează că va înregistra costuri de 300 de milioane de dolari, legate de operaţiunile de remediere a defecţiunilor vehiculelor incluse în aceste campanii.

Producătorul auto urmează să remedieze în principal probleme la circuitele de alimentare şi de declanşare a airbag-urilor.

Rechemările se referă la modelele Chevrolet Express şi GMC Savana fabricate în perioada 2009-2014, sedanurile Cadillac XTS din 2013-2014, SUV-urile Buick Enclave şi GMC Acadia din 2008-2013, precum şi modelele Chevrolet Traverse din 2009-2013 şi Saturn Outlook din 2008-2010.

"Am cerut echipei noastre să dubleze eforturile pentru reexaminarea produselor, să raporteze problemele şi să le rezolve cât mai repede", a declarat Mary Barra, noul director general al grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici