Google, obligat să deschidă Play Store pentru competiţie, în urma unei decizii judecătoreşti

Google trebuie să permită accesul competitorilor în Play Store, conform unei hotărâri judecătoreşti din SUA, scrie publicaţia de tehnologie Engadget.

Urmărește
236 afișări
Imaginea articolului Google, obligat să deschidă Play Store pentru competiţie, în urma unei decizii judecătoreşti

Google, obligat să deschidă Play Store pentru competiţie, în urma unei decizii judecătoreşti

Un judecător din SUA a emis luni o hotărâre care obligă Google să permită concurenţei accesul în Play Store pentru o perioadă de trei ani.

Decizia, parte dintr-o luptă antitrust de patru ani între Google şi Epic Games, obligă compania să facă aplicaţiile Android disponibile şi în alte magazine de aplicaţii.

Google a anunţat că va contesta această hotărâre, invocând concurenţa cu Apple şi posibile riscuri de securitate.

Conform deciziei, Google trebuie să permită accesul magazinelor de aplicaţii terţe la biblioteca Play Store şi să le facă disponibile pentru descărcare în Play Store. Mai mult decât atât, nu mai poate face înţelegeri pentru exclusivitatea aplicaţiilor în Play Store pentru preinstalarea pe noi dispozitive.

Hotărârea aduce inclusiv modificări la sistemele de facturare, astfel că Google nu poate obliga dezvoltatorii să utilizeze propriul sistem de plăţi şi nu îi poate împiedica să informeze utilizatorii despre alte opţiuni, poate mai ieftine.

O comisie de monitorizare formată din trei membri va supraveghea conformarea Google, conform CNBC. Atât Google, cât şi Epic vor face parte din comisie.

Google a criticat decizia, susţinând că Android este o platformă deschisă şi că dezvoltatorii au avut mereu alternative pentru distribuirea aplicaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google,
play store,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici