Google vrea să investească 1 miliard dolari în sateliţi, pentru a asigura internet în regiuni izolate

Google intenţionează să investească peste 1 miliard de dolari într-o flotă de sateliţi pentru a extinde accesul la internet în zonele izolate ale lumii, iar proiectul va începe cu 180 de sateliţi de dimensiuni mici, au declarat surse apropiate situaţiei.

Urmărește
518 afișări
Imaginea articolului Google vrea să investească 1 miliard dolari în sateliţi, pentru a asigura internet în regiuni izolate

Google vrea să investească 1 miliard dolari în sateliţi, pentru a asigura internet în regiuni izolate (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Compania americană speră să depăşească astfel dificultăţile financiare şi tehnice care au împiedicat în trecut punerea în aplicare a unor obiective similare, notează cotidianul Wall Street Journal.

Detaliile nu sunt încă stabilite, dar proiectul va începe cu 180 de sateliţi mici de capacitate ridicată, care vor orbita în jurul pământului la altitudini mai joase decât cei tradiţionali. Ulterior, reţeaua s-ar putea extinde, au spus sursele.

Proiectul Google este condus de Greg Wyler, fondatorul companiei O3b Networks, de comunicare prin satelit, au spus sursele. Google a angajat, de asemenea, ingineri şi de la compania specializată în sateliţi Space Systems/Loral. Wyler, care s-a alăturat recent Google, are în echipă 10-20 de persoane.

Costul investiţiilor variază de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari şi va depinde de designul final al reţelei, precum şi de o fază ulterioară care ar putea dubla numărul de sateliţi, au spus sursele.

Planul Google reprezintă ultima iniţiativă a unei companii din Silicon Valley de a furniza de la înălţime internet pentru a-şi dezvolta afacerile. Google şi Facebook mizează pe potenţialii utilizatori din regiunile care nu au încă acces la internet pentru a-şi creşte veniturile şi profiturile.

Proiectul Loon al Google prevede lansarea de baloane la mare altitudine, echipate astfel încât să asigure servicii de internet în bandă largă în regiuni izolate.

În aprilie, Google a preluat Titan Aerospace, producător de drone care funcţionează cu energie solară. Facebook are propriul proiect de a utiliza drone pentru a oferi acces la internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici