- Home
- Economic
- ATENA, (19.12.2013, 14:32)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grecia a deschis un cont în care corupţii pot depune banii furaţi de la stat
Autorităţile elene au deschis un cont special în care persoanele care au cauzat prejudicii financiare statului, prin acte de corupţie sau evaziune, pot depune de bunăvoie sumele datorate, iar oficialii de la Atena estimează că guvernul ar putea încasa astfel până la 1 miliard de euro.
Urmărește
888 afișări
Grecia a deschis un cont în care corupţii pot depune banii furaţi de la stat (Imagine: Shutterstock)
"Am deschis un nou cont al guvernului elen la Banca Greciei. Banii furaţi depuşi în acest cont vor fi ulterior investiţi în infrastructură, ajutoare sociale, sănătate şi educaţie", a declarat secretarul de stat din Ministerul de Finanţe Christos Staikouras, citat de portalul elen GreekReporter.
Guvernul speră că presiunea asupra persoanelor care au datorii către stat, precum cea exercitată în urma scandalului declanşat de lista Lagarde, le va determina să returneze banii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Cei care vor plăti vor fi, totuşi, traşi la răspundere pentru acţiunile lor, fiind pasibili de amenzi şi chiar pedepse cu închisoarea.
Institutul Brookings din Washington a estimat că guvernul elen a pierdut 20 de miliarde de euro anual în perioada 2005-2009 din cauza corupţiei.
Lista Lagarde conţine aproximativ 2.000 de posibili evazionişti, posesori de conturi în străinătate, printre care persoane importante din Grecia. Lista poartă numele fostului ministru de Finanţe al Franţei Christine Lagarde, în prezent directorul executiv al FMI, care a transmis documentul autorităţilor elene în 2010 pentru a le ajuta să combată evaziunea fiscală.
Publicul elen a aflat de listă doar doi ani mai târziu, dintr-un articol de presă, care critica incapacitatea guvernului de a începe o anchetă.
Grecia a fost nevoită să adopte măsuri dure de austeritate, printre care creşteri de taxe, concedieri şi reduceri de salarii, pentru a primi două pachete de împrumuturi de la FMI şi zona euro, însumând 240 de miliarde de euro.
Statul elen s-a aflat aproape de colaps după ce a pierdut accesul la finanţare de pe piaţa internaţională, din cauza îndatorării foarte ridicate.
Grecia trece prin al şaselea an de recesiune economică. Comisia Europeană, FMI şi guvernul de la Atena se aşteaptă ca economia să revină pe creştere anul următor, însă Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi agenţia de rating Moody's au avertizat că recesiunea va continua şi anul viitor, însă cu o contracţie a PIB mai redusă.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe