- Home
- Economic
- NEW YORK, (11.12.2012, 12:54)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernatorul Băncii Angliei: 2013 ar putea fi un an al războaielor valutare între marile economii
Unele economii mari ar putea încerca în 2013 să-şi deprecieze şi mai mult monedele, pentru a susţine creşterea economică, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King.
Urmărește
537 afișări
Guvernatorul Băncii Angliei: 2013 ar putea fi un an al războaielor valutare între marile economii (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Cred că 2013 va fi un an dificil, în care mai multe state vor încerca să-şi deprecieze monedele. O astfel de perspectivă produce îngrijorare. Vor reacţiona şi alte ţări la fel? Ce se va întâmpla?", a declarat King, citat de Wall Street Journal.
Devalorizarea în scopuri competitive a fost folosită de marile economii în ultimii ani pentru a contracara impactul crizei şi încetinirea la nivel global. Politicile monetare relaxate şi alte măsuri, precum achiziţiile de active financiare de către băncile centrale, au condus la deprecierea unor valute importante.
O monedă ieftină face, teoretic, exporturile mai ieftine şi mai competitive, ajutând astfel activitatea economică. Acest instrument ar putea fi preferat de tot mai multe ţări în următoarele luni, în contextul încercărilor de a genera creştere economică, a afirmat guvernatorul, într-un interviu pentru Wall Street Journal.
Economia globală are nevoie "disperată" ca ţările cu surplusuri comerciale mari, precum Germania, Olanda şi China, să stimuleze cererea, însă acestea au puţine motive să acţioneze astfel, a spus el. Statele cu deficite comerciale majore trebuie să ia repede măsuri pentru stimularea creşterii, însă au puţine opţiuni.
O serie de ţări, inclusiv Elveţia, Japonia şi Brazilia, au dificultăţi în a-şi tempera aprecierea propriilor monede, astfel încât să nu piardă beneficiile aduse de exporturi, a spus el.
Problema este agravată de faptul că instrumentele tradiţionale folosite de băncile centrale pentru stimularea creşterii, dobânzile scăzute de politică monetară, au fost împinse aproape de limită, a declarat King. Ratele dobânzilor în SUA, Europa, Japonia şi alte ţări sunt aproape de zero.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:14
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
-
astăzi, 18:53