- Home
- Economic
- BERLIN, (09.07.2014, 16:08)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul german a aprobat un proiect care obligă creditorii să susţină băncile cu probleme, din 2015
Guvernul german a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede obligarea creditorilor să susţină băncile aflate în dificultate, din 2015, cu un an mai devreme decât prevăd planurile Uniunii Europene referitoare la instituţiile financiare care se confruntă cu probleme, transmite MarketWatch.
Urmărește
199 afișări
Guvernul german a aprobat un proiect care obligă creditorii să susţină băncile cu probleme, din 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Noile reglementări fac parte dintr-un pachet legislativ al Germaniei privind uniunea bancară europeană, proiect ambiţios de centralizare a supravegherii băncilor din zona euro şi de organizare, în caz de nevoie, a salvării sau desfiinţării acestora.
"Germania deschide calea în Europa prin implementarea mai rapidă a regulilor europene şi creează instrumentele care permit lichidarea instituţiilor financiare de importanţă sistemică fără să fie pusă în pericol stabilitatea financiară", afirmă Ministerul de Finanţe în proiectul de lege obţinut de Wall Street Journal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
Proiectul asigură că, în perioade de criză, la rezolvarea acesteia vor contribui în primul rând proprietarii şi creditorii şi nu statul, din fonduri publice.
Miniştrii europeni de Finanţe au aprobat în acest an o lege la nivel comunitar referitoare la redresarea sau dizolvarea băncilor, care stabileşte ierarhia investitorilor care ar fi afectaţi de prăbuşirea unei bănci. Legea va intra în vigoare în 2016.
Germania va aplica prevederile de anul viitor, potrivit proiectului aprobat de guvernul de la Berlin.
Creditorii băncii aflată în dificultate, alături de acţionari, vor fi obligaţi să ajute instituţia financiară, acoperind până la 8% din datorii, înainte ca băncile să acceseze fondul german de stabilizare a pieţelor financiare SoFFin.
Comisia pentru Monopol din Germania, care acordă consultanţă guvernului în probleme de concurenţă şi reglementări, este sceptică în privinţa capacităţii investitorilor de a acumula un buffer de capital suficient pentru ca statul să nu suporte costurile susţinerii unei bănci.
Fondul de salvare SoFFin, care ar fi urmat să fie desfiinţat în acest an, va funcţiona până la sfârşitul lui 2015, până la crearea fondului european pentru restructurarea instituţiilor financiare.
Între timp, Autoritatea Bancară Europeană efectuează o nouă serie de teste menite să întărească sectorul financiar al UE.
Rezultatele, aşteptate la sfârşitul lunii octombrie, ar putea dezvălui necesitatea de capital suplimentar în sectorul bancar. Băncile care nu vor trece testele vor avea la dispoziţie şase luni pentru a strânge capital suplimentar de la investitori privaţi.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:03
Nicu Ştefănuţă: Noua Comisie Europeană să lupte mai mult pentru agricultura sustenabilă
-
astăzi, 13:51
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est