- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul nu mai privatizează Tarom. Va fi vândut doar un pachet minoritar
Guvernul a menţinut în scrisoarea de intenţie la noul acord cu FMI obiectivul de a privatiza Oltchim, complexele energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, însă la Tarom, iniţial propusă spre privatizare, va vinde doar un pachet minoritar, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.
Guvernul nu mai privatizează Tarom. Va fi vândut doar un pachet minoritar (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)
În scrisoarea de intenţie către FMI de la evaluarea precedentă, Guvernul îşi asumase că, până la finele lunii aprilie, va finaliza analiza în vederea identificării unui investitor strategic la Tarom.
Potrivit surselor, autorităţile române şi reprezentanţii FMI au decis că operatorul de transport aerian nu va fi vândut, însă nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte dimensiunea pachetului minoritar care va fi cedat.
De asemenea, Guvernul va continua programele de vânzare a pachetelor minoritare la Petrom (10%), Transelectrica (15%), Transgaz (15%) şi Romgaz (15%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
La Compania Naţională a Huilei, cel mai mare datornic la buget, şi Termoelectrica, autorităţile trebuie să separe activităţile viabile de cele neviabile, anterior oricărei decizii de privatizare sau închidere.
La celelalte companii va continua procesul de eficientizare, iar mecanismele de reducerea a arieratelor, fie prin compensare, fie prin ştergere directă, vor necesita consultări prealabile cu Comisia Europeană pentru a se stabili dacă reprezintă o formă de ajutor de stat.
Procesul de restructurare la companiile de stat va trebui să conducă, în final, atât la scăderea arieratelor, cât şi a pierderilor.
Potrivit scrisorii de intenţie de la evaluarea precedentă arieratele companiilor trebuie să scadă la 18 miliarde de lei până la finele acestui an.
Reprezentanţii FMI vor prezenta luni concluziile după prima evaluare a noului acord cu România.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale
-
astăzi, 10:48