- Home
- Economic
- KUALA LUMPUR, (27.08.2014, 13:06)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul vrea să aducă în România tehnologie malaeziană pentru construcţia de autostrăzi. Cum arată drumurile din Malaezia - FOTO
Companiile din Malaezia sunt aşteptate să investească în România în proiecte de infrastructură şi construcţii, precum căi ferate şi autostrăzi, a declarat miercuri secretarul de stat pentru afaceri globale în MAE Carmen Burlacu, în timpul unei vizite la Kuala Lumpur.
Urmărește
9767 afișări
Kuala Lumpur (Imagine: Shutterstock)
"Malaezia se descurcă foarte bine în aceste domenii. Am vrea să vedem tehnologia malaeziană implementată şi în România, în special în infrastructură şi sectorul energetic", a declarat Burlacu, potrivit agenţiei naţionale de ştiri din Malaezia.
România are în prezent 646 kilometri de autostradă, din care 113 kilometri au fost construiţi înainte din 1989.
Companiile din Malaezia pot face investiţii şi în alte sectoare economice din România, precum agricultura, industria alimentară, turism, fabricarea de produse electrice şi electronice, dar şi în petrol şi gaze, a spus Burlacu, într-o conferinţă de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța se pregătește pentru retragerea SUA din NATO. Lecornu reiterează avertismentul lui Macron: „Europa trebuie să se apere singură”
-
Proiect votat în Senat: Închisoare cu executare pentru conducerea fără permis
-
Fostul consilier al Kamalei Harris îl îndeamnă pe Biden să demisioneze pentru a o lăsa pe Harris preşedinte
-
Norvegia suspendă Schengen, după ameninţări împotriva ţintelor evreieşti
"Deşi investitorii mari în România sunt Germania, Olanda, Italia, SUA, Coreea de Sud şi Japonia, ne concentrăm acum pe Asia de Sud-Est, în particular pe Malaezia", a afirmat secretarul de stat.
România vrea să furnizeze Malaeziei expertiză în sectorul energetic, inclusiv tehnologie nucleară, termo, hidro, eoliană şi solară.
Schimburile comerciale dintre cele două ţări s-au situat la 96 de milioane de dolari în primele şase luni, iar pe parcursul întregului an sunt estimate să crească cu 10% faţă de anul anterior, când au depăşit 200 de milioane de dolari.
Ambasadorul României în Malaezia, Constantin Nistor, a adăugat că autorităţile române analizează şi schimburile culturale dintre cele două ţări, mai ales prin educaţie şi turism. În prezent, în România studiază circa 200 de malaezieni.
Anul trecut, peste 8.000 de turişti români au vizitat Malaezia, dublul numărului malaezienilor aflaţi ca turişti în România.
"Estimăm că aproximativ 10.000 de turişti români vor călători în Malaezia în acest an, faţă de 6.000 de malaezieni în România", a spus Nistor.
România exportă în Malaezia utilaje, tehnologie din industria de petrol şi gaze, materii prime, mobilier, textile şi încălţăminte, produse IT şi medicamente, în timp ce importurile vizează componente electronice, ulei de palmier şi biodisel.
În ultimii doi ani, în România au fost inauguraţi 242 kilometri de autostradă, anul trecut fiind finalizaţi 116 kilometri şi contractate lucrări pentru 247 kilometri.
Ministrul Transporturilor a afirmat că România va avea o reţea de 2.440 de kilometri de autostradă în anul 2020 şi a prezentat resursele financiare care vor fi utilizate în acest scop, tronsoanele vizate şi calendarul proiectelor în intervalul 2014 - 2015.
CNADNR va lansa în acest an proceduri de contractare pentru studii de fezabilitate necesare construcţiei a aproape 1.800 de kilometri de autostradă şi va selecta constructorii pentru 375 kilometri.
În acest an vor fi în derulare lucrări pentru 651 de kilometri de autostradă, iar în 2015 vor fi în construcţie 1.429 de kilometri, din care proiectele noi vor acoperi 1.186 de kilometri.
Citește pe alephnews.ro: Astronauții care au fost readuși pe Pamânt după mai mult de 200 de zile au fost internați în urgență. Cât de gravă este starea lor
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ești fan Harry Potter? În inima Budapestei poți avea o experiență inedită la restaurantul tematic inspirat din seria de filme
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cristina Bâtlan, jurata de la Imperiul Leilor, prima reacție după accidentul provocat de fostul ei soț
CANCAN.RO
AMENDĂ pentru locatarii care fumează în bloc. Ce sancțiuni drastice riscă cei care încalcă legea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe