- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.03.2009, 12:30)
- Ioan Dornescu , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Holcim: Lipsa de acţiune este cel mai riscant răspuns la incertitudinile provocate de criză
Lipsa de acţiune este cel mai riscant răspuns la incertitudinile provocate de criză, dar şi măsurile pripite pot fi aproape la fel de periculoase, a declarat, marţi, Markus Wirth, directorul general al producătorului de materiale de construcţii Holcim România.
Urmărește
13 afișări
"Printre măsurile luate de filiala locală a grupului elveţian Holcim se numără reducerea şi ajustarea costurilor pe toate segmentele, promovarea de produse noi, precum cimentul cu componente minerale sau amânarea investiţiilor pentru creşterea capacităţilor de producţie", a declarat Wirth, la conferinţa "Mediafax talks about Business Solutions to Crises".
El a adăugat că cererea crescută pentru materiale de construcţii şi proiectele de infrastructură sunt principalul motor de creştere a companiei.
Potrivit oficialului Holcim, în actualul context, autorităţile trebuie să creeze transparenţă în sectorul administraţiei publice, să planifice pe termen lung, să stabilească obiective clare şi să aloce resursele adecvate.
În plus, în opinia lui Wirth, autorităţile vor trebui să alinieze legislaţia în conformitate cu normele europene, să iniţieze reforme şi să preia din iniţiativele şi practicile viabile ale altor state.
"Guvernul trebuie să-şi respecte obligaţiile contractuale fără alte amânări ale plăţilor", a spus Wirth.
Totodată, autoritatea centrală trebuie să asigure de la bugetul de stat nivelul de cofinanţare necesar pentru proiectele publice finanţate cu fonduri structurale şi să stabilească segmentul lucrărilor de infrastructură drept o prioritate.
O altă măsură a guvernului ar trebui să fie, în opinia oficialului Holcim, crearea unei proceduri noi pentru administrarea şi colectarea eficientă a taxelor şi impozitelor.
Pe segmentul infrastructurii, între 2007 şi 2008, majoritatea proiectelor au fost întârziate pe fondul lipsei capacităţii de implementare, iar la începutul acestui an schimbarea guvernului a implicat noi amânări, potrivit sursei citate.
Producătorul de materiale de construcţii a anunţat, la jumătatea lunii martie, că ia în calcul mai multe scenarii privind evoluţia afacerilor în 2009, cel optmist vizând stagnarea indicatorului la nivelul de anul trecut, iar cel pesimist indicând o scădere cu până la 20%.
În 2008, afacerile companiei au crescut cu 25%, de la 297 milioane euro la 372 milioane euro. Totodată, profitul din exploatare a urcat de la 64 milioane euro la 76 milioane euro.
Investiţiile companiei au totalizat anul trecut 133 milioane euro, faţă de 126 milioane euro în anul precedent, în 2009 Holcim planificând investiţii de circa 33 milioane euro.
Compania a trimis în acest an, în şomaj tehnic, 60 de oameni, de la mai multe staţii de betoane din Bucureşti şi regiunea de nord a ţării, în contextul reducerii cererii, şi a anunţat că ar putea lua şi măsuri de concediere în cazul în care cererea va continua să scadă.
Grupul elveţian concurează pe piaţa locală cu alţi doi mari producători la nivel mondial, Lafarge (Franţa) şi HeidelbergCement (Germania).
Holcim România este specializată în producţia de ciment, agregate şi betoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe