(P) Iată de ce este bine să investeşti într-un aparat aerosoli. Ce beneficii are această terapie

Cu siguranţă ai auzit de persoane care merg pe plajă sau în saline pentru a inhala aerosoli şi poate ai făcut acest lucru chiar tu.

Urmărește
1465 afișări
Imaginea articolului (P) Iată de ce este bine să investeşti într-un aparat aerosoli. Ce beneficii are această terapie

Iată de ce este bine să investeşti într-un aparat aerosoli. Ce beneficii are această terapie

Terapia cu aerosoli este des utilizată în tratamentul diverselor afecţiuni pulmonare sau ce ţin de ORL, precum alergii sau tuse. Acest tip de tratament presupune introducerea în organism, prin intermediul căilor respiratorii, a unor substanţe benefice organismului. Puteţi avea parte de această terapie în propria casă, utilizând un aparat aerosoli.
 
Ce tipuri de aerosoli există?
 
Există două tipuri de aerosoli: aerosoli naturali şi aerosoli artificiali. Cei naturali, după cum spuneam, sunt cei pe care îi puteţi inhala pe plajă, în păduri sau saline. Aerosoli artificiali sunt cei pe care îi inhalezi utilizând un aparat aerosoli special conceput pentru a trata boli respiratorii.
 
Există mai multe modele de aparate cu aerosoli: nebulizatoare, MDI şi DPI. Utilizarea fiecărui aparat aerosoli are avantaje şi dezavantaje care trebuie înţelese pentru a putea beneficia la maxim de ce poate oferi. Un nebulizator este un aparat aerosoli care creează un aerosol prin agitarea substanţei medicamentoase într-un mic rezervor ce trebuie încărcat de fiecare dată.
 
Un aparat aerosoli MDI oferă o doză fixă de medicament dintr-un recipient sub presiune. Un aparat aerosoli DPI creează aerosol prin direcţionarea inspiraţiei pacientului printr-o medicaţie de tip pudră.
 
Tratamentul cu aerosoli se bazează pe inhalarea unor substanţe chimice special gândite pentru fiecare tip de problemă în parte. A fost utilizată pentru prima oară pentru tratarea vaporilor în 1929, în Anglia. 
 
Când utilizezi un aparat aerosoli acasă, este bine să discuţi cu medicul tău înainte pentru a putea alege cel mai bun model de aparat şi cel potrivit pentru nevoile tale.
 
Avantaje pentru terapia cu aerosoli
 
- Este uşor de administrat şi non-invazivă;
- Este foarte eficientă;
- Are efecte secundare reduse;
- Poate fi utilizată chiar şi de copii mici;
- Ajunge doar la aparatul respirator şi nu afectează alte organe;
- Poţi face tratamentul în propria casă.
 
Cum se face terapia cu aerosoli
 
Când faci terapie cu aerosoli este bine să ţii cont de anumite aspecte şi să înţelegi care sunt etapele unei şedinţe de terapie cu aerosoli făcută acasă:
 
- Alege un spaţiu în care ai acces la o sursă de energie electrică şi unde te simţi confortabil şi liniştit.
- Conectează aparatul de aerosoli la sursa de energie.
- Pregăteşti medicaţia pentru tratament şi o pui în recipientul aparatului de aerosoli.
- Dacă nu ai deja medicamentele dozate, fii atent la cantitatea pe care o măsori şi dilueaz-o cu soluţie salină sau apă conform instrucţiunilor. Cu siguranţă medicul tău ţi-a oferit sau îţi va oferi cantităţile exacte şi tot ce trebuie să ştii despre tratament.
- Pacientul trebuie să stea în poziţie şezută şi va porni aparatul de aerosoli.
- Acesta se utilizează conform instrucţiunilor, în funcţie de tipul de aparat aerosoli pe care îl utilizaţi. După ce se face tratamentul complet, aparatul se opreşte.
 
După terapia cu aerosoli artificiali, primul lucru pe care îl veţi observa este respiraţia mai uşoară, în mare parte din timp datorată medicamentaţiei bronhodilatatoare care facilitează pătrunderea aerului în plămâni. Mai puteţi avea gura uscată din când în când sau o senzaţie de gust neplăcut din cauza anumitor substanţe. Tratamentul cu aerosoli nu sensibilizează mucoasa respiratorie, ci o ajută să se refacă. 
 
Înainte de orice tratament cu aerosoli trebuie să:
 
- Curăţati nările înainte cu un beţişor sau batistă.
- Să suflaţi bine nasul în aşa fel încât mucoasa să fie curată.
 
După tratamentul cu aerosoli este bine să curăţaţi din nou nasul pentru a elimina secreţiile posterioare, care se adună în spatele nasului pentru că aerosolii decongestionează nările.
 
Aceste tipuri de tratamente dau randament chiar şi în cazul alergiilor sezoniere, precum cele provocate de praf, puf sau polen primăvara sau vara. După cum spuneam, este ideal să consultaţi un medic înainte de a începe orice fel de tratament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici