Iberdrola va conecta 1.500 MW de energie eoliană la sistemul naţional de electricitate
Grupul spaniol Iberdrola a primit licenţă de la Transelectrica de a conecta 1.500 MW de energie eoliană la sistemul naţional de electricitate, putere pe care o va dezvolta în cadrul a 50 de parcuri eoliene, până în 2017, iar prima locaţie, cu o capacitate de 80 MW, va fi construită începând din acest an şi va deveni operaţională din 2011, însă nu face parte din puterea alocată de autorităţi.
Iberdrola va conecta 1.500 MW de energie eoliană la sistemul naţional de electricitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Proiectul de energie eoliană Dobruja, din Dobrogea, care va cuprinde cele 50 de parcuri eoliene, va fi construit în perioada 2011-2017 şi va furniza electricitate către aproape un milion de locuinţe, reducând totodată emisiile de dioxid de carbon cu 2,6 milioane tone, se arată într-un comunicat al Iberdrola Renovables.
Primul parc eolian al Iberdrola în România, de 80 de MW, va fi construit începând din acest an lângă localitatea Mihai Viteazu şi va deveni operaţional din 2011. Proiectul de la Mihai Viteazu nu face parte însă din portofoliul Dobruja şi nu este inclus în licenţa obţinută de la Transelectrica, însă este localizat în apropiere de Dobruja, menţionează comunicatul.
Compania spaniolă a deschis un birou în Bucureşti în 2009 şi a anunţat atunci planuri de dezvoltare în România a unor proiecte de producţie de electricitate din surse eoliene de 1.600 MW, în 50 de locaţii din Dobrogea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
Iberdrola derulează toate operaţiunile din România în parteneriat cu firma Eolica Dobrogea, deţinută de grupul elveţian NEK şi de firmele C-Tech şi Rokura.
Transelectrica (TEL) estimează că până în 2017 în România vor fi construite turbine eoliene care vor totaliza o putere instalată de 3.000 MW, nivel dublu comparativ cu prognoza de 1.500 MW pentru anul 2012.
În prezent, România produce energie eoliană doar cu 11 MW instalaţi.
Companiile care dezvoltă cele mai mari parcuri de turbine eoliene în România sunt CEZ (Cehia) şi Iberdrola (Spania).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO