Încep primele plăţi către păgubiţii City Insurance. Cine poate primi banii de la Fondul de Garantare

  • Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) anunţă că luni vor fi făcute primele plăţi către păgubiţii City Insurance.
  • Cererile sunt soluţionate în ordinea înregistrării lor.
  • ASF i-a retras companiei City Insurance autorizaţia de funcţionare pe 27 septembrie.
Urmărește
1149 afișări
Imaginea articolului Încep primele plăţi către păgubiţii City Insurance. Cine poate primi banii de la Fondul de Garantare

Încep primele plăţi către păgubiţii City Insurance. Cine poate primi banii de la Fondul de Garantare

Veşti bune pentru păgubiţii City Insurance. De luni, FGA va face primele plăţi de despăgubiri pentru cererile de plată depuse de către aceştia.

Pentru că legislaţia a fost modificată, plăţile pot fi făcute la 60 de zile de la retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, 27 septembrie, fără să mai fie nevoie să se aştepte momentul deschiderii procedurii de faliment a companiei City Insurance. 

„Potrivit prevederilor legale, dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fond s-a născut la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei ASF prin care s-a retras autorizaţia de funcţionare a Societăţii de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., respectiv 27.09.2021”, scrie FGA în comunicatul publicat azi.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul City Insurance, iar FGA anunţă că analizează cererile în ordinea în care le primeşte. 

Preţul poliţelor RCA a crescut considerabil de la finalul lunii septembrie, mai ales după ce firma City Insurance, liderul de piaţă la acel moment, cu o cotă de peste 45%, a intrat în insolvenţă.

Pentru a împiedica asigurătorii să crească preţurile, în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care propune ca asigurătorii RCA să fie obligaţi să nu depăşească tarifele de referinţă ale ASF atunci când vor stabili preţul poliţelor.

În replică însă, UNSAR a avertizat că proiectul de lege ar putea atrage o nouă procedură de infrigement împotriva României, asta pentru că nu ar fi în concordanţă cu Tratatul de funcţionare a Uniunii Europene şi cu legislaţia europeană incidentă în domeniul asigurărilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici