- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.03.2017, 15:39)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Industria mondială de cacao ar putea înregistra un SURPLUS timp de mai mulţi ani
Industria mondială de cacao s-ar putea confrunta cu un surplus structural care ar genera scăderea preţurilor, afectând ţările producătoare şi veniturile fermierilor în următorii ani, a declarat un reprezentant al Organzaţiei Internaţionale de Cacao (ICCO) citat de Reuters.
Urmărește
496 afișări
Industria mondială de cacao ar putea înregistra un SURPLUS timp de mai mulţi ani (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit ICCO, producţia globală este aşteptată să crească cu aproape 15% în 2016-2017, iar cererea nu va reuşi să ţină pasul cu producţia, generând un surplus global de 264.000 de tone.
„Temerea noastră este că sectorul mondial de cacao a intrat într-o perioadă de surplus structural care va dura, probabil, o vreme”, a declarat directorul executiv al ICCO, Jean-Marc Anga.
Ivory Coast, cel mai mare producătorul din lume, a fost cel mai puternic lovit de scăderea preţurilor în ultimele şase luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
O serie de contracte de export care nu au avut succes şi o producţie mai mare decât cea aşteptată au generat un excedent al stocurilor de cacao în porturi şi în depozitele din ţară, ceea ce a dus ca fermierii să întâmpine dificultăţi încercând să vândă recoltele.
Anga susţine că ţările producătoare sunt îngrijorate din cauza faptului că preţul global actual afectează venitul, la nivel guvernamental.
Reprezentanţii ICCO se vor întâlni în aprilie cu membrii organizaţiei, atât cu ţările producătoare, cât şi cu cele consumatoare, pentru a căuta soluţii la scăderea preţurilor.
Documentul fondator al ICCO conţine o prevedere care le permite ţărilor producătoare să discute şi să îşi coordoneze politicile de producţie.
„Nu văd logica continuării creşterii producţiei când remarcăm efectele pe care le are asupra ţărilor”, a spus Anga.
Mai mult, ICCO va discuta metode pentru creşterea consumului.
În contextul în care pieţele tradiţionale din Europa de Vest şi America de Nord sunt aproape de saturaţie, Anga susţine că ICCO ia în considerare strategii pentru penetrarea pieţelor în ţările aflate în dezvoltare, discutând includerea Chinei şi a Indiei în organizaţie.
Citeşte şi: Efecte în România după majorarea dobânzii Fed: euro s-a apreciat faţă de leu, dolarul s-a depreciat
Citeşte şi: ''Regele blocurilor'' din Bucureşti a construit 25 de proiecte imobiliare fără să apară în prim-plan
Citeşte şi: Lumea se îndreaptă încet, dar sigur, spre o nouă CRIZĂ. Motivele, explicate de unul dintre cei mai citaţi analişti financiari
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe