- Home
- Economic
- LONDRA, (27.08.2015, 12:31)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Industria petrolului are nevoie de 500 miliarde de dolari pentru a rezista scăderii preţurilor
Industria petrolului are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru ca producătorii să îşi poată plăti datoriile, iar unii ar putea să nu reuşească acest lucru, în condiţiile în care preţurile ţiţeiului se află la cel mai redus nivel din ultimele şase luni, relatează Bloomberg.
Urmărește
259 afișări
Industria petrolului are nevoie de 500 miliarde de dolari pentru a rezista scăderii preţurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Numărul obligaţiunilor companiilor de petrol şi gaze cu randamente de cel puţin 10% s-a triplat în ultimul an, astfel încât 168 de firme din America de Nord, Europa şi Asia au astfel de datorii, potrivit datelor deţinute de Bloomberg.
Raportul dintre datoriile nete şi profiturile companiilor se află la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.
Dacă preţurile petrolului se vor menţine la circa 40 de dolari pe baril, şocul ar putea fi profund, consideră Kimberley Wood, partner pentru fuziuni şi achiziţii în industria petrolului la compania Norton Rose Fulbright în Londra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Preţul petrolului WTI, de referinţă la bursa din New York, este în urcare cu 3,7%, la 40 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în creştere cu 3,3%, la 44,14 dolari pe baril.
”Aspectul şi forma industriei petrolului se vor schimba probabil în următorii 5-10 ani, pe măsură ce companiile vor ieşi din această situaţie. Dacă preţurile petrolului se vor menţine la aceste niveluri, numărul falimentelor va creşte în mod sigur, a spus Wood”.
Valoarea datoriilor scadente va creşte în restul deceniului, în acest an urmând să ajungă la maturitate datorii de 72 de miliarde de dolari, circa 85 de miliarde de dolari în 2016 şi 129 de miliarde de dolari în 2017, potrivit BMI Research.
În total, în următorii cinci ani urmează să ajungă la scadenţă obligaţiuni şi datorii ale companiilor petroliere în valoare de aproximativ 550 de miliarde de dolari.
Circa 20% din datoriile scadente în acest an aparţin companiilor americane, 12% companiilor chineze şi 9% producătorilor britanici.
În Statele Unite, numărul obligaţiunilor cu randamente de peste 10% a crescut în ultimul an de peste patru ori, la 80, conform datelor Bloomberg.
În Europa, 26 de companii petroliere deţin obligaţiuni din această categorie, între care Gulf Keystone Petroleum şi Enquest.
Gulf Keystone poate să îşi respecte obligaţiile către creditori şi contractori, după ce autorităţile din Kurdistan, unde compania are operaţiuni, s-au angajat să facă plăţi lunare pentru exporturile de petrol, din septembrie, a declarat directorul financiar al companiei, Sami Zouari.
Un purtător de cuvânt al companiei EnQuest a refuzat să comenteze.
Retrogradarea ratingurilor companiilor petroliere de către agenţiile de evaluare financiară limitează capacitatea acestora de a atrage finanţare ieftină.
Standard & Poor’s a redus în aprilie ratingul Eni, cea mai mare companie petrolieră italiană, în timp ce Moody’s a retrogradat în martie calificativul Tullow Oil.
Purtătorii de cuvânt ai Eni şi Tullow au refuzat să comenteze.
Companiile cele mai mari, cu portofolii internaţionale de producţie de petrol şi rafinare, vor ieşi în mare parte intacte din această perioadă, dar operatorii mai mici ar putea avea probleme, anticipează Wood.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe