Inflaţia din zona euro a ajuns, în august, la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani

Inflaţia în zona euro a scăzut la 2,2% în august, cel mai mic nivel din ultimii trei ani, datorită reducerii preţurilor la energie, iar această scădere ar putea duce la o reducere a dobânzilor la Banca Centrală Europeană.

Urmărește
191 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din zona euro a ajuns, în august, la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani

Inflaţia din zona euro a ajuns, în august, la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani

Datele oficiale publicate vineri arată că inflaţia în zona euro a scăzut la 2,2% în august, cel mai mic nivel din iulie 2021, de la 2,6% în luna precedentă, datorită reducerii costurilor cu energia, informează AFP.

Această scădere se apropie de obiectivul de 2% al Băncii Centrale Europene (BCE) şi ar putea influenţa o posibilă reducere a dobânzilor de politică monetară.

Rata inflaţiei de bază, care exclude preţurile volatile ale energiei, alimentelor, alcoolului şi tutunului, a scăzut uşor la 2,8% în august, comparativ cu 2,9% în iulie.

Preţurile energiei au scăzut cu 3,0% în august, după o creştere de 1,2% în luna anterioară, conform Eurostat.

În contrast, preţurile alimentelor şi băuturilor au crescut cu 2,4%.

Scăderea vine după o creştere neaşteptată în iulie.

Totuşi, Isabel Schnabel, membru al consiliului BCE, a avertizat că este nevoie de prudenţă, în continuare.

Inflaţia a scăzut şi în cele mai mari economii europene, Germania şi Franţa, dar Belgia a înregistrat cea mai mare rată a inflaţiei din zona euro, de 4,5% în august.

În linii mari, rata şomajului în zona euro a scăzut uşor la 6,4% în iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
inflaţie,
zona euro,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici