- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inflaţia încetineşte în mai multe ţări europene
Creşterea preţurilor a încetinit în 14 din cele 19 ţări membre ale zonei euro în noiembrie, rata inflaţiei la nivelul zonei euro scăzând pentru prima dată în 17 luni.
Inflaţia încetineşte în mai multe ţări europene
Scăderea vine pe fondul semnelor că presiunile inflaţioniste la nivel mondial au atins un vârf, cu scăderi semnificative ale costurilor wholesale ale energiei şi alimentelor resimţindu-se la nivelul preţurilor de consum, notează Financial Times.
Cea mai puternică scădere a fost înregistrată în Olanda, unde inflaţia a coborât de la 16,8% la 11,2%. Franţa a avut cea mai scăzută rată a inflaţiei, de 7,1%, iar Letonia cea mai ridicată, de 21,7%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Rata inflaţiei a încetinit în cinci state din Germania în noiembrie, sugerând că presiunile asupra costurilor s-au diminuat în cea mai mare economie europeană. Inflaţia s-a aflat în scădere şi în Spania şi în Belgia.
În Polonia, inflaţia a încetinit de asemenea, în mod neaşteptat, la 17,4%, aceasta fiind prima scădere din februarie.
Inflaţia din Grecia a încetinit la 9% în noiembrie de la 9,4% în octombrie, iar un studiu al băncii centrale a ţării anticipează noi scăderi în lunile următoare.
Va deveni însă încetinirea creşterii preţurilor o tendinţă în condiţiile în care preţurile de producţie continuă să crească în mai multe ţări europene?
Bulgaria a consemnat singurul declin lunar al preţurilor de producţie industrială în octombrie din rândul ţărilor din Europa de sud-est membre ale UE, relatează Seenews.
Totuşi, în termeni anuali, Bulgaria a înregistrat cea mai dramatică creştere a PPI din rândul statelor din Europa de sud-est membre ale UE în octombrie, de 55,%, semnificativ peste media UE de 31,2%.
În termeni lunari, declinul din Bulgaria a fost al doilea cel mai pronunţat la nivel de bloc, cel mai puternic fiind înregistrat de Irlanda, cu minus 32,5%, faţă de o scădere medie la nivel de bloc de 2,5%.
La polul opus, cele mai mari creşteri lunare ale PPI la nivel de bloc au fost consemnate în Grecia, Ungaria şi Belgia, cu 9,6%, 6,2% şi respectiv 2,8%.
În termeni anuali, Bulgaria s-a situat pe locul patru din punct de vedere al creşterii PPI la nivel de bloc, precedată doar de Ungaria cu 68%, Slovacia cu 59,3% şi Letonia cu 57,9%.
Croaţia a înregistrat cea mai redusă creştere anuală a preţurilor de producţie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate