- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.12.2017, 09:53)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INS: Peste două milioane de turişti străini au cheltuit 4,6 miliarde de lei în primele nouă luni din 2017 / Principalele motive ale sejururilor
Peste două milioane de turişti nerezidenţi au fost cazaţi în structurile de cazare turistică, cheltuielile acestora ridicându-se la 4,6 miliarde de lei, în primele nouă luni din 2017, afacerile şi conferinţele fiind principalele motive ale sejurului, potrivit datelor publicate vineri de INS.
Urmărește
425 afișări
INS: Peste două milioane de turişti străini au cheltuit 4,6 miliarde de lei în primele nouă luni din 2017 / Principalele motive ale sejururilor
În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 2,1 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 4,67 miliarde de lei. Turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2.159,8 lei/persoană în primele nouă luni din 2017.
Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România, în primele nouă luni din 2017, este reprezentat de afaceri, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (58,3% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 60,4% din total.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
Mister aviatic. Malaysia anunţă că va relua căutarea epavei zborului MH370
-
SUA şi Marea Britanie sancţionează oficiali georgieni pentru reprimarea protestelor
-
Câciu: Nu avem downgrade de rating, Fitch a schimbat însă perspectiva, de la „stabilă" la „negativă"
Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în ţară l-a reprezentat călătoriile în scop particular (41,7% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (64,5%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.
Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,2%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (89,3%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 18,8%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,4%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 42,5% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 35,1%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 52,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri au reprezentat 47,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere.
Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 49,5% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 32,1% ṣi-au organizat singuri sejurul.
Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (77,0% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,5%, urmate de autocare şi autobuze cu 7,9%, alte mijloace ( tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 2,6%.
Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul al treilea din 2017 a fost de 960.500, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la peste două miliarde de lei.
Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul al treilea din 2017 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (55,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 58,9% din total.
Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (44,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (61,7%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.
Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,3%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (93,5%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 18,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,0%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 43,4% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 35,6%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 50,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 55,1% din totalul cheltuielilor pentru recreere.
Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 49,8% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 32,5% si-au organizat singuri sejurul.
Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (74,9% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 13,6%, urmate de autocare şi autobuze cu 8,1%, alte mijloace ( tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 3,4%.
Citește pe alephnews.ro: După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump aliniază giganții tech ai lumii: Elon Musk se alătură cinei cu Jeff Bezos la Mar-a-Lago
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
CANCAN.RO
Un român și-a transformat DACIA 1300 într-o mașină a viitorului. L-a costat o avere dar și-a văzut visul împlinit. Ce performanțe are acum
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:55
Progrese în negocierile dintre Volkswagen şi sindicatul IG Metall
-
astăzi, 10:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1031. Oficial estonian: NATO trebuie să descurajeze Rusia pentru următorii 10-20 de ani / Marea Britanie estimează că pierderile Rusiei în Ucraina ar putea ajunge la un milion de morţi şi răniţi în şase luni