- Home
- Economic
- FRANKFURT, (24.02.2014, 16:03)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Instabilitatea din Ucraina nu va cauza, probabil, creşterea preţului gazelor în Europa
Eventuale perturbări în livrarea gazelor către Europa prin Ucraina, principala rută de tranzit din Rusia către clienţii europeni, nu vor conduce probabil la creşterea preţurilor în regiune, aflate la minimul a 20 de luni, potrivit băncii germane Commerzbank.
Urmărește
95 afișări
Instabilitatea din Ucraina nu va cauza, probabil, creşterea preţului gazelor în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cotaţia gazelor naturale în Olanda, cel mai mare hub de tranzacţionare din Europa continentală, a scăzut luni pentru a cincea şedinţă consecutiv, la cel mai redus nivel începând din iunie 2012, potrivit calculelor Bloomberg, bazate pe date de la brokeri.
Rezervele înmagazinate de gaze naturale ale Europei ar putea acoperi necesarul de consum pentru o perioadă chiar şi după încheierea iernii, în eventualitatea unei perturbări a aprovizionării cu gaze ruseşti, considerată însă puţin probabilă, a declarat şeful diviziei de cercetare pentru materii prime a Commerzbank, Eugen Weinberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Preţurile gazelor naturale pe piaţa europeană au intrat pe un trend de scădere în februarie, întrucât vremea mai puţin rece decât în mod normal a redus cererea şi a lăsat depozitele de gaze naturale cu volume înmagazinate peste nivelul obişnuit.
"Nu există niciun motiv ca guvernul rus să oprească livrările prin Ucraina acum, întrucât nu a fost format încă guvernul. Rusia ar putea lucra bine şi cu Iulia Timoşenko", a spus Weinberg.
În 2009, preţurile au crescut puternic în urma opririi livrărilor de gaze ruseşti prin Ucraina, în contextul unei dispute legate de preţuri şi tarifele de tranzit.
"Dacă evenimentele de acum ar fi avut loc în urmă cu patru ani, preţurile ar fi urcat semnificativ în Europa. Orice presiune de creştere a preţurilor este anulată în prezent, întrucât oferta de gaze de pe piaţa europeană este foarte mare", a declarat Nick Campbell, analist la firma britanică Inspired Energy.
Parlamentul ucrainean lucrează la formarea unui guvern de coaliţie după îndepărtarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici. SUA şi UE au promis să susţină noul guvern. Autorităţile ucrainene au anunţat că ţara are nevoie de un sprijin financiar de 35 de miliarde de dolari pentru a evita intrarea în încetare de plăţi.
Gazele naturale cu livrare în luna martie au scăzut cu 2% pe piaţa Title Transfer Facility din Olanda, la 23,07 euro pe MWh, potrivit datelor obţinute de Bloomberg de la brokeri. Contractul cu livrare în martie este în scădere cu 21% faţă de începutul lunii decembrie.
Gazprom a anunţat la începutul lunii februarie că Ucraina datorează 2,63 miliarde de dolari pentru gazele primite anul trecut şi 658 milioane de dolari pentru livrările din ianuarie. Fostul preşedinte Ianukovici a negociat în decembrie cu Rusia un acord de finanţare de 15 miliarde de dolari, precum şi reducerea cu o treime a preţului la gaze naturale.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe