Investiţiile TechAngels în primul semestru din 2024 s-au ridicat la peste un milion de euro. Pentru a doua parte a anului sunt disponibili mai mulţi bani: 1,8 mil. euro

  • În primele şase luni ale acestui an, membrii asociaţiei TechAngels - cea mai mare reţea de business angels din România, au investit în total peste un milion de euro în start-up-uri de tehnologie, participând atât la runde noi de finanţare, cât şi la runde de tip „follow on”.
  • Suma reprezintă finanţările directe realizate de membrii TechAngels în start-up-uri, fiind eliminate din raportare sumele investite de aceştia prin fonduri sau platforme de investiţii.
Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Investiţiile TechAngels în primul semestru din 2024 s-au ridicat la peste un milion de euro. Pentru a doua parte a anului sunt disponibili mai mulţi bani: 1,8 mil. euro

În primele şase luni ale acestui an, membrii asociaţiei TechAngels - cea mai mare reţea de business angels din România, au investit în total peste un milion de euro în start-up-uri de tehnologie, participând atât la runde noi de finanţare, cât şi la runde de tip „follow on”. Suma reprezintă finanţările directe realizate de membrii TechAngels în start-up-uri, fiind eliminate din raportare sumele investite de aceştia prin fonduri sau platforme de investiţii. În primul semestru din 2023, membrii TechAngels investiseră în total tot circa un milion de euro, însă suma includea şi investiţiile lor realizate prin intermediul fondurilor sau platformelor de investiţii. 

Conform sondajului TechAngels, 14,6% dintre membri au sprijinit start-up-uri noi, cu un total de 725.000 de euro, iar 13% au participat în runde de finanţare „follow on”, cu o sumă de 250.000 de euro. Totodată, sondajul intern arată că pentru semestrul al doilea este disponibilă o sumă mai mare, de circa 1,8 milioane de euro.

În primele şase luni ale anului, membrii TechAngels au evaluat în total peste 100 de start-up-uri, dintre care 45 au participat la sesiuni de pitching. Alte peste 50 de start-up-uri au fost în atenţia membrilor în cadrul proiectelor în care aceştia au fost implicaţi, cum sunt acceleratoarele şi competiţiile specializate. TechAngels a colaborat cu acceleratoare, competiţii şi asociaţii tech atât în România, cât şi în Republica Moldova şi Marea Britanie.

Totodată, grupul TechAngels a adoptat anul acesta o nouă viziune privind contribuţia la dezvoltarea ecosistemului tech din România, subliniind necesitatea unei abordări mai îndrăzneţe şi a unei ţinte pentru această evoluţie: contribuţia la crearea a cel puţin 10 unicorni – companii tehnologice evaluate la peste 1 miliard de dolari – în următorii 10 ani.

"Acum este momentul perfect pentru a construi companii de tehnologie extraordinare din această parte a lumii. România şi ţările din regiune au oportunităţi fără precedent pentru antreprenorii tech. Credem că potenţialul nostru nu este doar local, ci global. În ciuda provocărilor, România şi CEE au oportunităţi fără precedent pentru antreprenorii din domeniul tehnologiei. Cu o economie în creştere, niveluri ridicate de talent tehnic şi o incluziune economică în creştere, credem că este momentul potrivit pentru ca regiunea noastră să realizeze lucruri importante, să viseze cu îndrăzneală în domeniul tehnologiei”, ", a declarat Marius Istrate, preşedintele board-ului TechAngels.

Viziunea TechAngels se bazează pe trei piloni strategici: investiţia în campioni globali, crearea unei „plăci turnante” pentru inovaţia tech, pe baza experienţei companiilor româneşti cu succes global şi valorificarea talentului local prin parteneriate internaţionale. "Fondatorii noştri nu construiesc doar campioni regionali, ci lideri globali", a adăugat Marius Istrate.

Pentru perioada următoare grupul se va concentra pe implementarea direcţiei strategice stabilite, prin intensificarea contactelor cu membri şi membri potenţiali, cu parteneri internaţionali. TechAngels va facilita schimbul de experienţă în comunitate, va continua participarea şi susţinerea evenimentelor industriei şi va capacita comunităţile de afaceri şi profesionişti din tech în a se alătura ecosistemului prin finanţare şi mentorat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici