Jurnal bursier, 19 august: Indicele BET creşte cu 0,3%

Jurnal bursier, 19 august: Indicele BET creşte cu 0,3%. Banca Transilvania, pe plus cu 2,5% în ziua de dinaintea publicării raportului semestrial, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Jurnal bursier, 19 august: Indicele BET creşte cu 0,3%

Jurnal bursier, 19 august: Indicele BET creşte cu 0,3%

Pe o lichiditate cu mult sub media zilnică din 2024, Bursa de Valori Bucureşti a început săptămâna de tranzacţionare cu un avans de 0,29% pe indicele de referinţă BET, ajuns la 18.192 puncte, aproape de nivelul înregistrat înainte de declinul de 3,7% din 5 august.

În afară de BETAeRO, indice consultativ pentru pepiniera segmentului principal, şi BET-NG, unde sunt incluse companii dine energie şi utilităţi, toţi indicii de la BVB au încheiat sesiunea de luni pe plus, de la 0,5% pe BET-FI la 0,1% pentru BET-BK şi 0,3% în cazul ROTX. BETAeRO şi BET-NG au pierdut 0,1%, respectiv 0,4%.

Cele mai mari dinamici din structura BET au fost înregistrate de Banca Transilvania (2,5%), One United Properties (1,8%) şi Transelectrica (1,6%). La polul opus, cele mai însemnate scăderi au fost afişate de Transgaz (-2%), BRD SocGen (-1,4%) şi operatorul BVB (-1,25%). În ultimele zece sesiuni, indicele a urcat de şase ori.

Valoarea tranzacţiilor cu toate instrumentele disponibile la tranzacţionare a fost de 49 de milioane de lei, sub media zilnică de 130 de milioane de dinaintea sesiunii din 19 august. Împreună, acţiunile OMV Petrom, Banca Transilvania şi Hidroelectrica au reprezentat peste 50% din întreaga lichiditate a Bursei.

La nivel regional, indicele Stoxx 600 se aprecia cu 0,6% spre finele şedinţei, la fel ca FTSE 100 din Regatul Unit şi DAX din Germania. Principalii indici de pe Wall Street – Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq Composite – creşteau cu 0,4%, 0,3%, respectiv 0,1%, conform MarketWatch.

Săptămâna trecută, S&P a înregistrat cea mai bună săptămâna de anul acesta, în vreme ce investitorii se tem tot mai puţin cu privire la sănătatea economiei americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici