- Home
- Economic
- NEW YORK, (05.05.2015, 12:22)
- Anca Dumitrescu
Lafarge şi Holcim vând active în SUA şi Canada pentru finalizarea fuziunii
Producătorul francez de ciment Lafarge şi grupul elveţian Holcim au convenit vânzarea mai multor fabrici, terminale şi o carieră în Statele Unite şi Canada, pentru asigurarea acordului autorităţilor de reglementare necesar finalizării fuziunii, relatează MarketWatch.
Urmărește
182 afișări
Lafarge şi Holcim vând active în SUA şi Canada pentru finalizarea fuziunii
Grupul format prin fuziunea convenită anul trecut va crea cel mai mare producător de ciment la nivel mondial.
Autorităţile de reglementare europene au aprobat deja fuziunea în decembrie anul trecut, iar în această lună şi-au dat acordul final pentru o serie de vânzări de active din Europa, inclusiv din România, către compania irlandeză CRH, care va deveni la rândul ei al treilea mare producător mondial de ciment, după LafargeHolcim şi Saint-Gobain (Franţa).
Lafarge şi Holcim au obţinut luni acordul autorităţilor de reglementare din SUA cşi Canada.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Războiul din Ucraina, ziua 1057. Atac masiv cu rachete ruseşti asupra Ucrainei / Bloomberg: UE ia în considerare interzicerea GNL şi aluminiului rusesc
-
Trump agită scena internaţională. Poate Groenlanda să influenţeze soarta Taiwanului?
-
Elon Musk a fost dat în judecată de o autoritate americană. Care este motivul
Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite a anunţat că vânzările anunţate de cele două companii vor asigura concurenţa pe piaţa americană a cimentului.
În schimbul aprobării, Lafarge trebuie să vândă către compania Continental Cement fabrica de ciment din Davenport şi o carieră din Buffalo, Iowa.
De asemenea, Lafarge vinde terminale şi alte active de distribuţie din Minnesota, Wiscounsin, Tennessee şi Louisiana.
Holcim va vinde către compania Eagle Materials fabrica de ciment din Chicago şi către Essroc Cement fabrica din Camden (New Jersey) şi un terminal de lângă Boston.
Grupul elveţian mai vinde companiei Buzzi Unicem USA terminalele de ciment din Grandville şi Elmira (Michigan) şi Rock Island (Illinois), precum şi alte două fabrici de ciment şi mai multe terminale, către unul sau mai mulţi cumpărători care trebuie aprobaţi de autorităţile americane de reglementare.
Holcim şi compania franceză Lafarge au convenit în luna aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de acţiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de aproximativ 40 de miliarde de euro.
Decizia Holcim şi Lafarge a fost ca în ţări precum România, Germania şi Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.
În România vor fi păstrate activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.
La începutul lunii februarie, producătorul irlandez de ciment CRH a ajuns la un acord cu cele două companii pentru a cumpăra cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de acestea, inclusiv pe cele din România, pentru 6,5 miliarde de euro.
Lafarge va renunţa astfel la activele deţinute în România, într-o tranzacţie care urmează să se încheie în prima jumătate a acestui an.Cele două fabrici de ciment, de la Medgidia şi Hoghiz, şi staţia de măcinare de la Târgu Jiu ale companiei din Franţa vor fi preluate de CRH.
Holcim România avea la sfârşitul anului trecut 792 de angajaţi, capacitatea totală de producţie a companiei fiind de 6,1 milioane de tone de ciment.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Eric Olsen, vicepreşedinte Lafarge, va fi desemnat CEO-ul LafargeHolcim, după realizarea fuziunii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe