- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lider sindical: Activele Hidroelectrica ar putea fi luate de grupuri de interese la preţ subevaluat
Liderul sindical Cristinel Popescu susţine că Hidroelectrica va scoate la vânzare zeci de vile de protocol, apartamente în care locuiesc angajaţi ai companiei şi terenuri, care vor fi cumpărate, probabil, de apropiaţi ai grupării de interese în care se află Remus Borza, la preţuri subevaluate.
Lider sindical: Activele Hidroelectrica ar putea fi luate de grupuri de interese la preţ subevaluat (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)
Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, concediat de la Hidroserv Porţile de Fier, unde era responsabil cu stingerea incendiilor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Hidroelectrica va scoate la vânzare 600 de apartamente în care locuiesc angajaţi ai companiei, 40 de sedii ale Hidroelectrica, 22 de case de protocol şi 200.000 de metri pătraţi de teren.
“Pentru toate acestea, Remus Borza speră să obţină 50 de milioane de euro. Este evident că în momentul în care anunţi ca preţ de strigare această sumă, aşa cum ştiţi, atunci când se vând active aflate în situaţia de insolvenţă, preţul scade şi probabil că el va scădea cu cel puţin 25% dacă nu mai bine, ceea ce înseamnă că cei care trebuie, cei care sunt pregătiţi şi cei care ştiu vor cumpăra cele 40 de sedii, vor cumpăra casele şi vilele de protocol, vor cumpăra cei peste 200.000 de metri pătraţi de teren. (…) Pentru acestea se vor bate, cel mai probabil, indivizi pe care nu ştiu dacă îi vom afla vreodată, dar care fac parte, probabil, din cei apropiaţi grupării de interese în care se află şi Remus Borza”, a declarat Cristinel Popescu.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 10:13
-
astăzi, 22:39
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
Sindicalistul a mai spus că multe dintre vilele de protocol ale Hidroelectrica se află în zone montane, compania investind anual în aceste spaţii, de-a lungul timpului, astfel încât ar putea fi catalogate la un nivel turistic de trei stele.
Totodată, Popescu susţine că Remus Borza urmează să vândă la preţuri mici şi mai multe microhidrocentrale care, fiind purtătoare de certificate verzi, vor aduce venituri de 15-20 de milioane de euro anual celor care le vor cumpăra.
Anunţul de vânzare a microhidrocentralelor a fost postat pe site-ul Hidroelectrica, licitaţia urmând să aibă loc în perioada 15-18 septembrie.
“Pe site-ul Hidroelectrica apare scris mare, de tot «lichidare de stoc la MHC- uri». Dacă ajungi să vinzi centralele hidro la lichidare de stocuri şi să mai şi anunţi sub aceasta formă acestă vânzare, este evident la ce preţuri se vor vinde aceste microhidrocentrale. Ele sunt toate purtătoare de certificate verzi, iar un certificat verde se vinde la 40-50 de euro pe MgWatt/h produs şi vândut. Anul acesta, pe primele cinci luni, Hidroelectrica a încasat între şase şi opt milioane de euro, referindu-mă la aceste certificate verzi, ceea ce înseamnă că cei care vor pune mâna pe aceste MHC-uri, vor avea în buzunar 6-8 milioane de euro pe cinci luni, 15-20 milioane de euro anual”, a spus Cristinel Popescu.
Contractul de muncă al liderului Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, de la Hidroelectrica Serv, a fost desfăcut în 11 august, după ce acesta fusese cercetat disciplinar pentru absenţe nemotivate la locul de muncă.
Popescu a spus că măsura este abuzivă, întrucât se suspendase din funcţie, susţinând că pune această decizie pe seama faptului că devenise “incomod” prin declaraţiile publice pe care le-a făcut de-a lungul timpului la adresa administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO