- Home
- Economic
- BRUXELLES, (27.10.2011, 00:29)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii zonei euro vor creşte capacitatea financiară a fondului de criză la 1.000 miliarde de euro
Liderii zonei euro intenţionează să crească capacitatea financiară a fondului de urgenţă, Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară, la aproximativ 1.000 de miliarde de euro, au declarat, miercuri, surse europene, citate de Reuters.
Urmărește
162 afișări
Liderii zonei euro vor creşte capacitatea financiară a fondului de criză la 1.000 miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Fondul mai dispune de circa 250-275 miliarde de euro, după ce au fost alocate finanţări pentru Grecia, Irlanda şi Portugalia. Resursele fondului ar putea fi majorate de patru ori folosind un vehicul special şi un program de garanţii.
"Capacitatea financiară va fi crescută de cel puţin patru ori", a spus o sursă.
Resursele finale ale fondului, destinat să convingă pieţele că zona euro se poate descurca cu problemele de finanţare ale Spaniei şi Italiei, pot fi stabilite însă numai după ce miniştrii Finanţelor discută cu investitorii pentru a evalua disponibilitatea acestora de a participa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Miniştrii ar trebui să cunoască ce prime de risc vor viza investitorii precauţi precum China sau managerii de fonduri pentru a cumpăra obligeţiuni ale zonei euro. Costul ar putea creşte, în funcţie de pierderile pe care vor trebui să le suporte bancherii pe datoria Greciei.
Dacă deţinătorii privaţi de obligaţiuni elene vor fi foţraţi să accepte pierderi mari, în locul unui acord voluntar, investitorii ar putea ezita şi mai mult.
Pentru creşterea resurselor fondului de urgenţă sunt analizate două variante, notează Reuters.
Una ar fi o schemă de garanţii oferite cumpărătorilor de obligaţiuni spaniole, de exemplu, care ar fi plătite dacă Spania ar intra în încetare de plăţi. Statele zonei euro speră că prin oferirea acestor garanţii vor încuraja investitorii altfel reticenţi să cumpere obligaţiuni.
"Cumpărarea de asigurare împotriva riscului ar fi oferită investitorilor privaţi ca opţiune la achiziţia de obligaţiuni de pe piaţa primară", potrivit unui proiect de comunicat al liderilor din zona euro.
A doua variantă implică înfiinţarea unui vehicul investiţional special, prin care va fi oferită investitorilor o cale mai puţin riscantă de a cumpăra obligaţiuni ale statelor din zona euro.
Facilitatea Europeană va avea posibilitatea de a folosi aceste două opţiuni simultan. Valoarea exactă a fondurilor rămase din totalul de 440 de miliarde de euro va fi cunoscută doar după finalizarea unui al doilea pachet financiar pentru Grecia.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe