Lovitură pentru Meta. Va primi o primă amendă antitrust din partea UE pentru conectarea Marketplace cu Facebook

Compania Meta va primi în câteva săptămâni prima amendă antitrust din partea UE, pentru că a legat serviciul de anunţuri clasificate Marketplace de reţeaua sa socială Facebook.

Urmărește
418 afișări
Imaginea articolului Lovitură pentru Meta. Va primi o primă amendă antitrust din partea UE pentru conectarea Marketplace cu Facebook

Lovitură pentru Meta. Va primi o primă amendă antitrust din partea UE pentru conectarea Marketplace cu Facebook

Măsura Comisiei Europene vine la mai bine de un an şi jumătate în care gigantul tehnologic a oferit platformei Facebook Marketplace un avantaj neloial prin asocierea celor două servicii, au declarat mai multe persoane familiarizate cu acest subiect, informează în exclusivitate agenţia Reuters.

Potrivit sursei citate, autoritatea de supraveghere a concurenţei din UE a afirmat că Meta a abuzat de poziţia sa dominantă prin impunerea unilaterală de condiţii comerciale neloiale serviciilor concurente de anunţuri clasificate online care îşi fac publicitate pe Facebook sau Instagram.

În aceste condiţii, aşa cum prevede regulamentul antitrust, Meta s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 13,4 miliarde de dolari sau echivalentul a 10% din veniturile sale globale din 2023.

În replică, purtătorul de cuvânt al companiei Meta, Matt Pollard, a declarat, conform Reuters, că „afirmaţiile făcute de Comisia Europeană sunt lipsite de fundament”.

Decizia este aşteptată să fie luată în luna septembrie sau octombrie a acestui an, înainte ca şefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, să îşi părăsească funcţia în noiembrie, deşi calendarul ar putea suferi modificări.

Anul trecut, compania a încercat să soluţioneze ancheta UE prin limitarea utilizării datelor publicitare ale concurenţilor pentru Facebook Marketplace, însă această concesie a fost respinsă de autoritatea de aplicare a UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici