- Home
- Economic
- TIMIŞOARA, (09.08.2013, 14:28)
- Pacala Dana , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Lucrările la Autostrada Arad-Timişoara au fost finalizate, după ce 2 ani s-a lucrat în paralel cu traficul - VIDEO
Lucrările la Autostrada Arad-Timişoara - care a fost deschisă traficului în decembrie 2011, deşi proiectul nu era finalizat, astfel că se circula cu restricţii de viteză - au fost recepţionate vineri, fiind ridicate şi restricţiile, iar lucrările au o garanţie de doi ani.
Urmărește
34712 afișări
În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc, vineri, la Hotelul Continental din Timişoara, cu ocazia recepţiei lucrărilor la Autostrada Arad-Timişoara, au fost prezentate imagini de pe autostradă, în care apăreau atât indicatoarele cu restricţiile de viteză impuse de constructori până la finalizarea ultimelor lucrări, cât şi mai multe parapete de avertizare că în zonă încă se lucrează.
Potrivit constructorilor, toate aceste restricţii au fost ridicate acum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Managerul de proiect, Octavian Braşai, a declarat că nu mai sunt probleme pe acest tronson, că toate restricţiile au fost ridicate, putându-se circula cu 130 de kilometri pe oră, şi că timp de doi ani se vor putea repara eventuale probleme ce vor mai apărea, deoarece atât este şi garanţia.
"Probabil că aţi văzut probleme, ieri (joi - n.r.), dar între timp a avut loc recepţia la terminarea lucrării şi acum nu mai sunt probleme. În presă s-a mai zis că e vorba de o recepţie intermediară, dar, de fapt, vorbim de recepţia finală pe care o facem astăzi (vineri - n.r.). Această recepţie are două anexe în care se trec lucrările care nu sunt finalizate sau care s-a constatat că nu sunt bine făcute. Toate acestea sunt rezolvate în prezent. Urmează o perioadă de doi ani de garanţie, apoi se face ultima recepţie şi predarea lucrării către beneficiar. În acest interval, dacă vor apărea lucrări care necesită reparaţii se vor face de către constructor, fără cheltuieli în plus", a explicat Octavian Braşai.
Potrivit lui Braşai, Autostrada Arad-Timişoara are cel mai scăzut preţ pe kilometru, în comparaţie cu alte autostrăzi din România.
"S-au cheltuit aproximativ 4,3 milioane de euro pe kilometru din Autostrada Arad-Timişoara", a spus Braşai.
Emil Ruşoi, reprezentantul CNADNR care a participat la recepţia lucrărilor de pe această autostradă, a adăugat că nu s-au dat penalităţi de la CNADNR către constructorii autostrăzii deoarece au fost acordate extensii de timp.
"S-au dat penalităţi pentru alte date din contract, nu pentru întârzieri. Sunt sume nesemnificative", a explicat Ruşoi.
Şeful de şantier, Laurenţiu Stavrat a spus, la rândul său, că pe Autostrada Arad-Timişoara au fost construite 11 poduri, s-au făcut trei milioane de metri cubi de săpături şi este o suprafaţă de asfalt de două milioane de metri pătraţi.
Lucrările la autostrada dintre Arad şi Timişoara au început în anul 2009, iar termenul de finalizare era de 24 de luni. În decembrie 2011, ea a fost deschisă traficului, fără ca şantierul să fie închis.
De la deschiderea circulaţiei, pe autostradă au avut loc de mai multe ori reparaţii, în paralel cu lucrările prevăzute în proiect.
Pe traseul autostrăzii sunt prevazute 11 poduri, 14 pasaje, un acces la Centrul de Întreţinere şi Coordonare şi un nod rutier.
Autostrada are o lungime de 32,25 de kilometri şi face parte din Coridorul IV Paneuropean. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 482,8 milioane de lei, echivalentul a 135,43 de milioane de euro.
Lucrările au fost executate de consorţiul FCC Construccion şi Astaldi.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe