Video Mall-ul Galleria Arad, părăsit după închiderea hipermarketului Cora. Cum arată centrul comercial - GALERIE FOTO

Gradul de ocupare a mall-ului Galleria Arad se va reduce la 50%, de la 1 iunie, după închiderea hipermarketului Cora, care funcţionează de câteva zile cu rafturile goale, fiind aprovizionat doar cu alimente perisabile, în timp ce la produsele care se mai află la vânzare sunt reduceri semnificative.

Urmărește
70318 afișări

Mai mulţi chiriaşi au părăsit, în ultima perioadă, mall-ul Galleria Arad, reducându-se semnificativ gradul de ocupare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, de la 1 iunie, hipermarketul Cora, cel mai mare chiriaş din centrul comercial, care ocupă 9.000 de metri pătraţi, se va închide.

GALERIE FOTO

De câteva zile, Cora funcţionează la Arad cu aproape toate rafturile goale, magazinul fiind aprovizionat doar cu alimente perisabile. Celelalte alimente au reduceri semnificative la preţuri, însă gama este foarte redusă.

Puţinele produse cosmetice rămase pe rafturi sau obiecte de folosinţă îndelungată au reduceri care ajung şi până la 70 la sută, însă clienţii nu prea au din ce alege.

GTC România, proprietarul mall-ului, a primit o notificare de la România Hypermarche, proprietarul lanţului de hipermarketuri Cora.

”Am primit notificarea Cora şi în acest moment explorăm toate opţiunile legale existente, contractul de închiriere fiind semnat pe o perioadă de zece ani. În acelaşi timp, suntem în diferite discuţii cu alţi operatori de hipermaketuri precum şi cu alţi retailer de calibru şi o eventuală plecare a Cora nu este sinonimă cu stoparea activităţii Galleria Arad, existând întotdeauna alte opţiuni”, afirma Danny Bercovich, CEO GTC România, într-un comunicat remis la începutul lunii mai.

Surse din cadrul GTC au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că gradul de ocupare al mall-ului va scădea la aproximativ 50% după închiderea hipermarketului.

Totuşi, afirmă sursele citate, se poartă negocieri cu alte companii pentru a ocupa acest spaţiu, între care Auchan.

Oficialii GTC au declarat corespondentului MEDIAFAX, referitor la zvonuri apărute pe internet potrivit cărora centrul comercial Galleria se va închide în următorul an, că acest scenariu este exclus şi că până acum ”au plecat cei care nu plăteau chiria sau aveau probleme cu insolvenţa”.

”Este dificil în acest moment să aducem chiriaşi noi, mai ales din cauza loviturii de imagine pe care a suferit-o Galleria Arad prin plecarea Cora. Totuşi, există discuţii avansate pentru ocuparea spaţiilor rămase goale”, a afirmat un oficial al GTC.

Centrul comercial Galleria Arad, care are o suprafaţă netă de închiriat de 35.000 de metri pătraţi, a fost deschis în octombrie 2011, în urma unei investiţii de aproximativ 70 de milioane de euro.

GTC România a investit în 2014 peste 1,5 milioane de euro în acest mall, inaugurând RoboLand, cel mai mare parc de distracţii dintr-un centru comercial la nivel regional, şi organizând sute de evenimente şi campanii destinate comunităţii locale, de la o expoziţie de dinozauri în parteneriat cu National Geographic la diferite workshop-uri, târguri şi concursuri.

GTC România a fost înfiinţată în 1999 şi face parte din GTC Group, companie cu o experienţă de peste 18 ani în dezvoltarea de proiecte imobiliare în zece ţări din Europa Centrala şi de Est: Polonia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă, Rusia şi Ucraina.

GTC România este unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local, având un portofoliu format din proiectul de birouri City Gate din Bucureşti, ansamblul rezidenţial Rose Garden, amplasat în Bucureşti, şi două centre comerciale sub brandul Galleria - în Arad şi Piatra Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici