- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.11.2013, 11:36)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mall-ul Galleria Suceava, vândut cu 800 de euro. Investiţia a fost de 25 milioane euro
Dezvoltatorul imobiliar GTC a vândut mall-ul Galleria Suceava, tranzacţie încheiată în vara acestui an, cu 800 de euro, în condiţiile în care investiţia pentru construcţia acestuia s-a ridicat la 25 de milioane de euro.
Urmărește
21962 afișări
GTC a vândut mall-ul Galleria Suceava cu 800 de euro. Investiţia a fost de 25 milioane euro (Imagine: www.galleriasuceava.ro)
Mall-ul a fost preluat de o firmă deţinută de omul de afaceri Costică Tudosă, din Suceva.
În raportul financiar al dezvoltatorului imobiliar se arată că mall-ul, cu o suprafaţă de 10.800 de metri pătraţi, a fost vândut în luna iulie pentru 800 de euro, în timp ce centrele comerciale din Piatra Neamţ şi Buzău sunt în continuare de vânzare. Cele trei centre comerciale s-au confruntat cu dificultăţi în ultimii ani, iar cel din Suceava a rămas fără niciun chiriaş înainte de a fi vândut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
GTC mai deţine un centru comercial sub brandul Galleria, la Arad, iar portofoliul de retail era evaluat la finele lunii septembrie la 35,1 milioane de euro, în stagnare faţă de trimestrul anterior. Gradul mediu de ocupare al centrelor este de 88%, iar chiria medie este de 4,4 euro/mp/lună.
Totodată, dezvoltatorul israelian este proprietarul complexului de birouri City Gate din Piaţa Presei din Bucureşti. Complexul, cu o suprafaţă de 48.000 de metri pătraţi, era evaluat la sfârşitul primelor nouă luni la 159 de milioane de euro, nivel similar cu cel de la finele lunii iunie. Cele două clădiri de birouri care formează complexul sunt ocupate în proporţie de 96%, iar chiria medie este de 21,5 euro/mp/lună.
GTC a avut venituri de 23, 4 milioane euro în primele nouă luni în România şi Bulgaria, faţă de 21 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Costurile totale înregistrate de companie în cele două ţări au crescut de la 12,8 milioane euro la 13,8 milioane euro, astfel rezultând un profit brut de 9,6 milioane euro, faţă de 8,2 milioane euro în primele nouă luni din 2012.
GTC a anunţat în luna mai că nu mai poate construi mall-ul Galleria Bucureşti, după ce autorităţile au clasificat terenul ca zonă verde, destinată altor scopuri. Compania a înregistrat o pierdere de 15,1 milioane euro în urma acestei decizii, reprezentând două treimi din valoarea terenului. Terenul se află în zona Petricani, într-o arie aflată pe traseul proiectului de racordare la autostrada Bucureşti-Ploieşti. GTC estimează că ar putea recupera 7 milioane euro în urma exproprierii.
GTC mai deţine în Bucureşti două complexuri rezidenţiale, Rose Garden şi Felicity.
GTC s-a asociat cu omul de afaceri George Copos pentru a dezvolta un complex de birouri, lângă Piaţa Presei în Bucureşti, însă începerea construcţiei a fost întâziată din cauza lipsei finanţării.
Compania este activă în Polonia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Rusia şi Ucraina, unde deţine active de 1,7 miliarde de euro.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru