- Home
- Economic
- (21.08.2022, 15:24)
- Alexandru Stan
Marea Britanie, în impas economic? Lucrătorii din porturi au ieşit la cea mai mare grevă din ultimii 30 ani
La Felixstowe, un oraş portuar, lucrătorii din cel mai mare port de containere din Marea Britanie au intrat pentru prima dată în grevă după 30 ani.
Urmărește
1891 afișări
Sursa Foto - Flickr: Port of Felixstowe
1.900 de membri din Sindicatul Unit de la Felixstowe din Suffolk au anunţat că vor ieşi în stradă timp de opt zile. Motivul grevei ar fi o dispută privind salariile, transmite BBC.
Membrii sindicatului resping oferta din partea conducerii lui Felixstowe Dock & Railway Company de a creşte salariile doar cu 7% şi se plâng că salariaţii nu pot supravieţui cu atât din cauza inflaţiei.
Greviştii au format o linie de pichetare duminică dimineaţă, iar sindicatul spune că aceştia vor protesta până la ora 22, în următoarele opt zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
Miles Hubbard, de la biroul regional al Sindicatului Unit, a declarat pentru BBC: "Foarte puţini oameni s-au prezentat la serviciu în această dimineaţă.
Aproximativ 2.550 de persoane lucrează în portul Felixstowe, cel mai aglomerat port din ţară, care gestionează aproximativ 48% din comerţul cu containere din Marea Britanie. Printre muncitorii aflaţi în grevă se numără conducători de macarale, operatori de maşini şi stivuitori care încarcă şi descarcă nave.
Purtătorul de cuvânt al companiei, Paul Davey, a declarat că salariul mediu al lucrătorilor de la Felixstowe este de 43.000 de lire sterline, iar angajaţilor li s-a oferit o creştere de 7%, plus o plată unică de 500 de lire sterline.
El a precizat că oferta reprezintă o creştere între 8,1% şi 9,6%, în funcţie de categoria de lucrător din port, în condiţiile în care creşterea salarială medie în ţară a fost de 5%.
"Avem o economie în scădere, intrăm în recesiune... Cred că este într-adevăr o ofertă foarte corectă", a spus el care acuză sindicatul pentur instigare la grevă.
"Le serveşte bine scopului lor de a avea o grevă aici, la Felixstowe... Ştiu că mulţi dintre ei [muncitorii] simt că sunt folosiţi ca pioni în acest joc."
Reţeaua de transport pentru marfă Logistics UK a declarat că "nu se aşteaptă la perturbări masive" în urma grevei.
Un purtător de cuvânt al asociaţiei profesionale a declarat pentru BBC:"Dacă [greva] va dura mai mult de opt zile, atunci cei care folosesc portul vor căuta rute alternative, dar în acest moment există stocuri suficiente în lanţul de aprovizionare. Alţii au planificat deja rute alternative - nu ne aşteptăm la o panică. Ca industrie, suntem incredibil de flexibili şi lucrăm de ceva vreme pentru a pune aceste mărfuri în porturi alternative dacă va fi nevoie."
Marele grup de transport maritim Maersk a avertizat că se aşteaptă ca greva să provoace perturbări serioase, unele nave având întârzieri semnificative.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: InSecuritate. Prof.univ.Radu Muşetescu: Creşterea preţului la hidrocarburi va grăbi tranziţia la energie regenerabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe