- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mariana Gheorghe: Investiţiile în energie pot fi "o a doua Dacia" pentru economia românească
Investiţiile în infrastructura energetică pot fi "o a doua Dacia" pentru economia românească şi vor susţine un număr important de locuri de muncă, a declarat, luni, Mariana Gheorghe, preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini şi totodată director general la OMV Petrom.
Mariana Gheorghe: Investiţiile în energie pot fi "o a doua Dacia" pentru economia românească (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)
"Consiliul Investitorilor Străini a identificat trei direcţii importante prin care economia românească îşi poate relua creşterea. Acestea sunt infrastructura - în energie, transport şi IT -, un nivel de cunoaştere mai bun, atât la nivelul mediului de afacaeri, al populaţiei, cât şi al mediului universitar, respectiv stabilitatea macroeconomică şi o mai bună guvernanţă publică", a afirmat Gheorghe la o conferinţă pe teme economice.
Gheorghe a menţionat că mediul de afaceri se confruntă în fiecare zi "cu slăbiciunea autorităţilor", iar sectorul public, pe lângă stabilitate şi predictibilitate, are nevoie şi de creşterea transparenţei instituţiilor statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
"În infrastructură sectorul energetic are potenţialul de a fi o a doua Dacia", a continuat Gheorghe.
Automobile Dacia, una dintre cele mai mari companii din România, avea la sfârşitul anului trecut 13.800 angajaţi, constructorul auto fiind în 2010 principalul exportator. Vânzările companiei au avut o pondere importantă în exporturile României şi în primul trimestru al anului în curs, când creşterea PIB a fost impulsionată de majorarea livrărilor companiilor româneşti pe pieţe externe.
Potrivit Marianei Gheorghe, criza economică şi financiară a reprezentat şi o oportunitate, dar reformele trebuie să continue.
"România are într-adevăr potenţial şi are nevoie de competenţe locale, care trebuie dezvoltate intern de către noi, astfel ca relansarea economică să nu fie una marginală sau oportunistică, ci una sustenabilă", a mai spus Gheorghe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO