- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.06.2015, 17:37)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marius Fecioru şi doi foşti directori din Poşta Română, trimişi în judecată de procurorii DNA
Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi doi directori pe care i-a avut în subordine la Compania Naţională Poşta Română (CNPR) au fost trimişi îm judecată, joi, de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt acuzaţi că au prejudiciat Poşta cu peste un milion de lei.
Urmărește
811 afișări
Marius Fecioru şi doi foşti directori din Poşta Română, trimişi în judecată de procurorii DNA (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Conform DNA, Marius Constantin Fecioru, care la data comiterii faptelor era secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, însărcinat cu restructurarea Poştei Române şi Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei economice din CNPR sunt acuzaţi de instigare la abuz în serviciu, în formă continuată, trafic de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat în timp ce Constantin Olimpiu Nicolae, fost director al Direcţiei Regionale de Poştă Braşov, este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Constantin Fecioru, însărcinat să coordoneze, să monitorizeze şi să ia toate măsurile necesare pentru restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română pe centre de profit, să monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare şi modernizare a CNPR, aprobată prin hotărâre de guvern, Mioara Pribescu şi Constantin Olimpiu Nicolae, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare care a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poştale, fără ca, pentru o parte din corespondenţa prezentată de o anumită societate comercială, să încaseze preţul serviciului prestat.
"În consecinţă, în perioada mai 2011 - martie 2012, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu şi a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetată, de către Compania Naţională «Poşta Română» SA, fără francare şi facturare, în folosul unei anumite societăţi comerciale, a unor loturi de corespondenţă procesate în poştă hibridă (serviciu complex ce combina serviciul nonpoştal de pregătire cu serviciul poştal de trimitere a corespondenţei comerciale). Loturile de corespondenţă comercială erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu", potrivit procurorilor.
Anchetatorii au stabilit că în acest fel a fost provocat Poştei Române un prejudiciu de 1.128.228 de lei.
Potrivit procurorilor, gruparea avea o anumită continuitate, colaborare, coordonare şi o structură bine determinată, în cadrul căreia fiecare membru şi-a asumat roluri prestabilite.
"Prin dispoziţiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguităţile funcţionării serviciului de poştă hibridă, ci şi o cutumă la care se recurge în CNPR, în situaţii de excepţie (determinate de necesitatea respectării normelor de funcţionare a companiei, care prevăd timpi de circulaţie a trimiterilor poştale), când se distribuie corespondenţa fără a se număra ori ştampila", a precizat DNA.
Procurorii au mai arătat, în ordonanţele de reţinere, că în 21 decembrie 2011, Mioara Pribescu a solicitat reprezentanţilor firmei pe care a favorizate şi apoi a obţinut de la aceştia, având susţinerea lui Constantin Fecioru, "un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de către CN Poşta Română SA, a scrisorilor ministrului MCSI (e vorba de 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate alegătorilor din judeţul Bacău)".
Potrivit unor surse judiciare, cele peste 14.000 de felicitări de Crăciun erau ale fostului ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme, fiind destinate alegătorilor din judeţul Bacău.
Felicitările ar fi fost preluate dintr-un birou de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi predate pentru a fi distribuite de Poşta Română, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte fostul ministru Valerian Vreme, au precizat sursele citate.
Terradox Solutions Bucureşti s-ar fi ocupat şi de distribuirea corespondenţei procesate şi tipărite, apelând în acest sens la Compania Naţională Poşta Română, cu care a încheiat un contract în 19 noiembrie 2009. Distribuirea corespondenţei s-ar fi facturat de către Poşta Română, fiind refacturată de Terradox Solutions Bucureşti către clienţii săi.
Potrivit surselor citate, Terradox Solutions ar fi procesat o parte a corespondenţei comerciale şi în asociere cu Poşta Română, în baza unui contract semnat în 28 februarie 2007, acest serviciu fiind denumit "poştă hibridă". Serviciul s-a aflat în coordonarea Sucursalei de servicii integrate a CNPR, condusă de Vasile Florinel, cumnatul secretarului de stat Marius Constantin Fecioru.
Fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme a declarat, pe 9 iunie, după ce a fost audiat la DNA în calitate de martor, că el crede că i-a convins pe anchetatori că nu are nicio implicare în dosarul în care există indicii că a distribuit felicitări electorale prin Poşta Română, în mod ilegal.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
În acest dosar Fecioru şi Mioara Pribescu au fost plasaţi în arest la domiciliu.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe