- Home
- Economic
- ST. PETERSBURG, (23.05.2014, 20:07)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MasterCard şi Visa nu vor pleca din Rusia, unde vor să înfiinţeze în comun un operator de plăţi
MasterCard va rămâne în Rusia indiferent ce se va întâmpla, în timp ce Visa speră să se ajungă la un compromis productiv cu autorităţile din această ţară, au declarat vineri reprezentanţii celor două companii, care au propus crearea unui operator comun de plăţi în această ţară.
Urmărește
256 afișări
MasterCard şi Visa nu vor pleca din Rusia, unde vor să înfiinţeze în comun un operator de plăţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Rămânem în Rusia indiferent ce se va întâmpla", a afirmat directorul operaţiunilor din Rusia ale MasterCard, Ilia Riabi, citat de RIA Novosti.
Directorul general al Visa în Rusia, Andrew Torre, a confirmat la rândul său că grupul vrea să continue activitatea în această ţară. El a notat că întâlnirea avută cu oficiali ruşi a fost foarte productivă şi şi-a exprimat speranţa că se va ajunge la un compromis.
Reprezentanţii Visa şi MasterCard s-au întâlnit cu vicepremierul Igor Şuvalov şi cu ministrul de Finanţe Anton Siluanov, la un forum internaţional de afaceri care are loc la St. Petersburg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Visa şi MasterCard au anunţat la începutul acestei săptămâni că evaluează posibilitatea de a continua operaţiunile în Rusia, după ce autorităţile au modificat o lege referitoare la sistemul de plăţi, înăsprind regelementările aplicate activităţii lor pe piaţa rusă.
Anterior, preşedintele Vladimir Putin a promulgat o lege de creare a unui sistem naţional de plăţi.
Începând de la 1 iulie, operatorii străini de sisteme de plăţi trebuie să contribuie trimestrial la un cont special al băncii centrale, cu 25% din volumul mediu zilnic al tranzacţiilor.
Decizia a fost luată după ce Visa şi MasterCard au refuzat la sfârşitul lunii martie să presteze servicii pentru mai multe bănci ruseşti, în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite din cauza conflictului din Ucraina.
Parlamentul rus ar putea să reducă mărimea contribuţiilor Visa şi MasterCard la contul de la banca centrală, a declarat miercuri parlamentarul Anatoli Aksakov.
Ministrul de Finanţe Siluanov a declarat la rândul său, vineri, că Visa şi MasterCard ar putea înfiinţa în Rusia un operator propriu de plăţi.
"Au adresat guvernului o propunere prin care să se asigure cooperarea cu sistemele de plăţi din Rusia, crearea unei companii, în următorul an şi jumătate, care să aparţină exclusiv Visa şi MasterCard", a spus Siluanov după întâlnirea cu reprezentanţii companiilor.
Riabi, şeful MasterCard, a confirmat că în cursul discuţiilor cu Siluanov şi Şuvalov companiile au sugerat propria lor soluţie, care a obţinut acordul preliminar al guvernului.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe