- Home
- Economic
- (03.08.2023, 06:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
McDonald's şi KFC se întrec în meniuri cu pui după scumpirea cărnii de vită la nivel global
- Yum Brands, operatorul restaurantelor KFC, a depăşit miercuri, 2 august, estimările pieţei pentru vânzări şi profit.
- Vânzările mari au fost generate de meniurile mai ieftine cu carne de pui, dar şi de ofertele promoţionale la restaurantele KFC ce au atras mai mulţi clienţi.
- McDonald's, pentru a ţine piept concurenţei, scoate la vânzare burgeri de sezon cu carne de pui.
Urmărește
1586 afișări
KFC/McDonald's
Vânzările trimestriale comparabile de la KFC au crescut cu 13% şi au depăşit estimările ce prefigurau o creştere de 8,29%.
Yum Brands companie de restaurante din Statele Unite care operează celebrele branduri Taco Bell, Pizza Hut şi KFC, a câştigat 1,41 dolari pe acţiune, peste estimările de 1,24 dolari, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. A patra zi de proteste faţă de Călin Georgescu, la Bucureşti: „Putin, jos labele de pe România”
-
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat de o expunere masivă / Reacţia platformei chineze
-
BREAKING NEWS CCR a decis renumărarea tuturor voturilor din turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală se suspendă
-
Lasconi, despre renumărarea voturilor: Este o tentativă clară de a manipula rezultatul alegerilor
Consumatorii cu venituri mici preferă puiul
Pentru că pregătirea unui meniu cu carne de pui prăjită costă între 2 şi 5 dolari, mai ales dacă este vorba de nuggets de pui. În România costă 10.20 LEI să-ţi iei 5 bucăţi de brânză cu ardei chili, acoperite într-un înveliş crocant.
Consumatorii cu venituri mai mici, afectaţi de scumpirile din ultima vreme datorate pandemiei şi războiului Rusiei în Ucraina ce au perturbat comerţul, energia şi alimentaţia la nivel global, caută o modalitate de a trăi confortabil şi de a savura preparate delicioase, dar la preţ crescut.
Potrivit Yahoo News, KFC a vândut 100 milioane de nuggets-uri în primele 8 săptămâni ale anului.
KFC a înregistrat cea mai mare creştere în încasări în SUA tocmai datorită consumatorilor cu venituri mai mici, a declarat CEO-ul David Gibbs într-un apel.
Lanţul de pui prăjit a deschis, de asemenea, 600 de restaurante noi în 60 de ţări în acest trimestru.
„Puiul a fost destul de popular în ultima vreme... deoarece din ce în ce mai mulţi consumatori consumă carne de pui în loc de carne de vită şi KFC chiar s-a orientat bine pe această piaţă”, a declarat analistul Edward Jones, Brian Yarbrough.
Şi McDonald's scoate puiul la bătaie
Şi lanţurile de restaurante din SUA, inclusiv McDonald's, au semnalat că mai mulţi clienţi aleg carnea de pui într-un moment în care preţurile cărnii de vită au rămas încăpăţânat de ridicate.
Într-o adevărată ,,cursă a înarmării cu pui prăjit", McDonald's în SUA scoate la bătaie burgerul McCrispy Deluxe, cu 100% file de piept de pui într-o acoperire crocantă cu o combinaţie tentantă de maioneză fierbinte şi picantă,
Noul McCrispy Deluxe este, de asemenea, acoperit cu brânză şi bacon, scrie The Star.
În România, alături de Breezy Beef cu carne de vită, este de ceva timp în restaurante Sunny Chicken (cu piept de pui în cantitate de 85g).
O precizare - în România nu se resimte impactul scumpirii cărnii de vită la nivel global, cel puţin nu la McDonald's. Preţurile la produsele cu carne de pui şi la cele cu carne de vită sunt la egalitate. Potrivit tarifelor celor două meniuri de vară afişate de Glovo:
- Meniu Maxi Sunny Chicken (carne de pui) = 36,50 RON
- MENIU BREEZY BEEF MARE (carne de vită) = 36,50 RON
Dar preţul crescut la carnea de vită se resimte la magazinele alimentare şi la măcelăriile din întreaga lume.
Catalogul Mega Image are preţurile afişate la carnea de vită şi carnea de pasăre.
Cel mai ieftin produs din carne de pasăre: 10,49 lei.
Cel mai ieftin produs din carne de vită: 19,99 lei
Sunt 48 de produse variate din carne de pasăre, de la aripi de pui, cu os şi piele (14,99 lei), piept de pui (23,99 Lei) şi pulpe de pui (18,99 lei) la pui grill (care poate varia de la 21,58 lei la 62,37 lei în funcţie de dimensiune).
Cel mai scump produs din carne de pasăre este Gusturi româneşti - Piept de curcan fără os şi piele
Produsele de vită sunt puţine momentan, doar şapte la număr, şi cu preţuri variate între 19,99 lei şi 39,99 lei.
La măcelării româneşti precum Cristescu care vinde produse din ferma proprie, preţurile variază între 24,50 lei (piept vită) la T-Bone maturat (130 lei/kg), sau Ferma Gruiu unde preţurile pot ajunge şi la 195 lei per kilogram de Muşchiuleţ de vită.
T-Bone vită 700 gr. este 109 lei.
Care ar fi cauza pentru care carnea de vită este mai scumpă pentru consumatorii din clasa mijlocie?
Pandemia, războiul şi încălzirea globală cresc preţurile la vite
Cauzele scumpirii cărnii de vită la nivel global ar fi schimbările climatice şi pandemia care perturbă producţia cărnii de vită, potrivit unei analize de pe Wall Street Journal. Vitele au nevoie de mai mult spaţiu şi de mai multă hrană pentru a fi crescute.
Cu comerţul, transportul şi energia grav afectate din cauza pandemiei şi războiului Rusiei în Ucraina, crescătorii de vită nu le mai pot asigura animalelor suficientă hrană pentru a livra produse la preţurile de dinainte.
Energia electrică s-a scumpit, benzina, mijloacele de deplasare şi materialele pentru a fi transportate vitele s-au scumpit.
În SUA, preţurile benzinei au început să scadă încet de la maximele istorice de 5,01 dolari pe galon în iunie 2022 la un nou minim de 3,09 dolari pe galon în ianuarie 2023. Dar preţurile au crescut constant în ultimele luni până la 3,57 dolari pe galon în iunie 2023. Preţurile mai mari la benzină tind să reducă călătoriile, iar costurile totale pentru vacanţe şi excursii cresc.
Transportarea vitelor de la o regiune la alta/sau de la un stat la altul nu face excepţie. Vitele sunt transportate în general pe distanţe lungi toamna, când se mută de la păşunatul de vară la plasarea în operaţiuni de creştere sau direct în abatoare.
Vitele pot face faţă stresului cauzat de transport destul de bine - până la un punct. Transportul vitelor pe distanţe lungi le poate afecta sănătatea, iar remorcarea necorespunzătoare a acestora când sunt mutate de la un punct la altul le pot provoca la vânătăi sau răni grave.
Aceste efecte negative pot fi compensate în general prin spaţii adecvate de stocare, ventilaţie corespunzătoare a remorcii, tehnici corecte de remorcare a animalelor în timpul încărcării şi descărcării şi igienizarea camionului şi a remorcii.
Între timp, Uniunea Europeană este grav afectată de criza energetică după sistarea importului de gaz rusesc.
În România, până la recenta reducere a preţurilor a lactatelor, un litru de lapte costa mult mai mult decât în Franţa şi Polonia.
Numai în SUA, anii de secetă şi restricţiile pandemice ce au perturbat şi încă perturbă comerţul global, au făcut ca vitele să fie mai scumpe pentru achiziţionare.
Restrângerea păşunilor şi deşertificarea produsă de încălzirea globală fac mai dificilă hrănirea vacilor.
Este cel mai scăzut număr de vite din ultimul deceniu, susţine analiza WSJ, şi este estimat să se producă doar 2 miliarde de kg de carne de vită, fiind cel mai mare declin din 1979 încoace, când a fost criza petrolieră.
Costurile pentru întreţinerea vacilor au crescut la rândul lor.
Crescător de vite din SUA: ,,Plătim 1 milion de dolari pentru a face 4000 de dolari profit"
Captură foto - Wall Street Journal
Producţia de carne din SUA a scăzut cu 45% în 2020, ca urmare a pandemiei.
Echipamentele, combustibilul şi transportul s-au scumpit din 2022 din cauza războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, perturbând traiul la nivel global pentru toţi consumatorii din clasa mijlocie.
Iar verile secetoase cauzate de încălzirea globală agravează şi mai tare situaţia. Pentru producătorii de carne, e mai fezabil acum să creşti găini.
Între timp, preţurile la lactate rămân stabile, dar asta pentru că vacile produc cantitate mare de lapte.
De aceea, brânza este încă folosită în abundenţă la restaurantele de fast food din întreaga lume în meniuri ce includ carne de pui.
Pentru că cererea pentru carnea de pui a crescut, nu este pusă în dificultate nici producţia de ouă, un ingredient necesar pentru prepararea maionezei, un alt ingredient cheie pentru a face preparatele fast food mai delicioase.
Tot din SUA, din luna mai, producătorii avertizează că ar putea urma o creştere de preţuri la nivel global şi la carnea de porc.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Mark Zuckerberg l-a vizitat pe Donald Trump la Mar-a-Lago: „Este un moment important pentru viitorul inovației americane”
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Fratele lui Pepe, legătură paranormală cu fiul său mort de 17 ani: 'Am reușit să-mi văd copilul. Un singur lucru mi-a spus'
CANCAN.RO
Test de perspicacitate | Găsiți toate diferențele dintre aceste două imagini! Câte ați văzut?
GANDUL.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Călin Georgescu CERE URGENT votanților săi după decizia de RENUMĂRARE A VOTURILOR
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe