Microelectronica a investit 15 milioane euro într-un centru de cercetare şi producţie LED

Compania bucureşteană Microelectronica a investit 15 milioane de euro într-o unitate de cercetare şi producţie de LED-uri, cu intenţia de a deveni un furnizor pentru industria optică, electronică, dar şi constructoare de maşini.

Urmărește
2011 afișări
Imaginea articolului Microelectronica a investit 15 milioane euro într-un centru de cercetare şi producţie LED

Microelectronica a investit 15 milioane euro într-un centru de cercetare şi producţie LED (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noua fabrică dispune de o "cameră albă", adică un laborator cu un nivel controlabil de factori poluanţi unde pot fi fabricate şi testate produsele electronice, scrie Ziarul Financiar în ediţia de marţi. Investiţia companiei include şi realizarea unui centru de competenţă al cărui rol va fi certificarea echipamentelor şi materialelor produse în Europa Centrală şi de Est din punctul de vedere al conformării la standardele de "curăţenie specială" (clean-liness).

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Institutul Fraunhofer pentru Inginerie de Producţie şi Automatizări (IPA) din Stuttgart şi a beneficiat de finanţare prin fonduri structurale de circa 10 milioane de euro.

Unitatea va fi inaugurată oficial marţi, 18 martie, în prezenţa ambasadorului UE în România, Angela Filote, a reprezentanţilor direcţiei generale de cercetare şi inovare a Comisiei Europene, Herbert von Bose şi Christos Tokamanis, a însărcinatului cu afaceri comerciale al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, Sebastian Gromig şi a reprezentantului Ministerului Economiei şi Finanţelor din landul german Baden-Württemberg, Hans-Peter Herdlitschka.

La eveniment vor participa şi oficiali ai companiilor care ar putea fi clienţii laboratoarelor, companii precum Renault, Bosch sau Zeiss.

Microelectronica mai este implicată alături de institutul Fraunhofer IPA în realizarea unei fabrici de panouri fotovoltaice, alimentată la rândul ei cu energie produsă din propriile panouri solare.

Panourile produse de fabrică ar urma să aibă o eficienţă mai mare decât cele disponibile pe piaţă şi să fie utilizate în domenii unde independenţa energetică locală este importantă, de exemplu în agricultură, pentru purificarea apei.

Proiectul intenţionează să obţină finanţare prin facilitatea europeană "Strategia Dunării".

Potrivit informaţiilor transmise pieţei RASDAQ, Microelectronica a realizat afaceri de aproape 3 milioane de lei în 2012. Compania este controlată de Roxana Jalbă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici