Microsoft a bătut aşteptările Wall Street cu profit de 5,6 miliarde de dolari la trei luni

Microsoft a raportat un profit de 5,66 miliarde de dolari pentru perioada ianuarie-martie, depăşind estimările analiştilor de pe Wall Street, la venituri de 20,4 miliarde de dolari, compania subliniind că strategia de extindere accelerată în zona de cloud computing a început să dea rezultate.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Microsoft a bătut aşteptările Wall Street cu profit de 5,6 miliarde de dolari la trei luni

Microsoft a bătut aşteptările Wall Street cu profit de 5,6 miliarde de dolari la trei luni (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Profitul net a scăzut cu 6% faţă de nivelul de 6 miliarde de dolari înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce veniturile au stagnat, potrivit unui comunicat publicat de Microsoft.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, care a preluat conducerea companiei în acest an, a accelerat extinderea în zona software-ului şi serviciilor livrate clienţilor prin internet, şi a pus accentul pe zona smartphone-urilor şi tabletelor, aflată încă în ascensiune în timp ce piaţa PC-urilor continuă să se restrângă.

TITLURILE ZILEI

Două dintre dintre schimbările majore aduse de noul CEO, care a preluat funcţia în luna februarie, au fost lansarea produselor Office pentru Apple iPad şi o nouă strategie de preţuri în zona produselor mobile, oferind gratuit sistemul de operare Windows pentru smartphone-urile şi tabletele cu ecrane mai mici de 9 inci.

Creşterea vânzărilor de software şi servicii livrate pe cloud a ajutat Microsoft să compenseze declinul cererii în zona computerelor personale şi să continue eforturile pe segmentul smartphone-urilor şi tabletelor, unde compania încearcă încă să prindă din urmă concurenţii şi să impună Windows drept al treilea jucător major.

Acţiunile Microsoft au crescut cu până la 3% în şedinţa extinsă de tranzacţionare de joi de la New York după publicarea rezultatelor, după ce au închis în urcare cu mai puţin de 1%.

Titlurile companiei au câştigat aproape 10% în primele trei luni ale anului, faţă de un avans de numai 1,3% al indicelui S&P 500 al bursei de la New York.

Vânzările platformei Office 365, suita de software de business disponibilă pe bază de abonament, au crescut de peste două ori în perioada analizată, ca şi veniturile generate de platforma de cloud Azure.

Microsoft va finaliza vineri preluarea producţiei de smartphone-uri de la grupul finlandez Nokia, într-o tranzacţie de 7,5 miliarde de dolari care include şi un portofoliu substanţial de brevete de invenţie.

Vânzările de dispozitive şi hardware ale Microsoft, inclusiv consolele Xbox şi tabletele Surface, au crescut în perioada ianuarie-martie la 1,97 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, după lansarea Xbox One.

Divizia care se ocupă de distribuţia sistemului de operare Windows către producătorii de PC-uri a înregistrat vânzări de 4,38 miliarde de dolari în perioada analizată, în timp ce motorul de căutare Bing şi jocurile video dezvoltate de companie au generat venituri de 1,95 miliarde de dolari.

Vânzările generate de software destinat serverelor şi variantele pentru companii ale Windows şi Office au urcat la 10,3 miliarde de dolari, uşor sub estimările pieţei, în timp ce platformele cloud Azure şi Office 365 au atras încasări de 1,9 miliarde de dolari.

Aproximativ 90% din computerele personale din întreaga lume rulează sistemul de operare Windows. Vânzările de PC-uri au scăzut cu 1,7% la nivel global în primele trei luni ale anului, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Gartner. Rata de declin a pieţei PC-urilor a încetinit semnificativ faţă de 2013, când livrările au coborât cu 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici