- Home
- Economic
- NEW YORK, (01.05.2015, 16:35)
- Anca Dumitrescu
Miliardarul George Soros a acumulat 13,3 miliarde de dolari prin amânarea plăţii impozitelor
George Soros, care susţine de mult timp impozitarea suplimentară a bogaţilor, a acumulat 13,3 miliarde de dolari doar prin amânarea plăţii impozitelor, profitând de faptul că legislaţia americană a permis acest lucru în cazul reinvestirii comisioanelor plătite de clienţi fondurilor de investiţii.
Urmărește
883 afișări
Miliardarul George Soros (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Soros a acumulat 13,3 miliarde de dolari din averea sa de 30 de miliarde de dolari, până în 2013, folosindu-se de o lege care prevedea că în cazul reinvestirii banilor în fonduri de investiţii taxele urmează să fie plătite abia la încasarea efectivă a acestora, relatează Bloomberg.
Legea a fost modificată în 2008, iar managerii de fonduri au timp până în 2017 să plătească taxele acumulate în acest fel.
Încă înainte de modificarea legislaţiei americane Soros şi-a transferat activele în Irlanda, mulţi considerând că a făcut acest lucru tocmai pentru a evita să fie impozitat în Statele Unie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
Un campion şi-a pierdut toate medaliile olimpice în incendiile din LA. CIO promite să le înlocuiască
-
Detalii din culise: Capturarea nord-coreenilor de către Ucraina oferă o perspectivă rară asupra alianţei cu Rusia
-
Grevă în Belgia. Sunt afectate traficul aerian şi feroviar, şcolile s-au închis
Potrivit calculelor analiştilor, bazate pe informaţile publice, Soros ar putea datora fiscului american 6,7 miliarde de dolari, taxe a căror plată a fost amânată an de an.
Strategia de amânare a plăţii taxelor a adus managerilor de fonduri sume uriaşe de bani, potrivit unui profesor de finanţe de la University of Illinois, Vyacheslav Fos. Astfel, un manager de fonduri care ar fi investit 12 milioane de dolari în plasamente similare cu cele efectuate de Soros în ultimii 40 de ani ar fi câştigat 15,9 miliarde de dolari. Acelaşi manager care ar fi plătit taxe autorităţilor federale, statale şi locale ar fi rămas cu numai 2,4 miliarde de dolari, la sfârşitul aceleiaşi perioade, a arătat profesorul.
Unii analişti consideră că acest fapt arată ipocrizia unei persoane care susţine creşterea taxelor dar în acelaşi timp le ocoleşte.
Într-un interviu acordat în 2012 la CNN, Soros a spus că susţine majorarea taxelor pentru cei foarte bogaţi.
"Da, aş face acest lucru, pentru că aceste mari averi sporesc inegalităţile", a spus Soros la acea dată.
James Sitrick, consilierul fiscal al lui Soros, care a lucrat şi la Trezoreria SUA, în domeniul politicii fiscale, consideră că miliardarul a jucat corect, conform regulilor. El a explicat că nicio persoană nu are datoria constituţională de a plăti taxe mai mari decât are obligaţia legală să o facă.
Soros, originar din Ungaria, şi-a început cariera financiară în anii ’50, în New York City, şi este renumit pentru cîştigarea unui miliard de dolari prin plasamente care au mizat pe deprecierea lirei sterline.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Job-ul plătit cu 5.600 euro pe lună în România, acum, în 2025. Ai nevoie de permis de conducere și experiență de minimum 2 ani
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe