Ministerul Finanţelor pregăteşte soluţii pentru achiziţionarea online a titlurilor de stat Tezaur

Ministerul Finanţelor pregăteşte implementarea unor noi soluţii tehnice care să permită achiziţia titlurilor de stat Tezaur inclusiv online, potrivit unui comunicat al ministerului.

Urmărește
449 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor pregăteşte soluţii pentru achiziţionarea online a titlurilor de stat Tezaur

Ministerul Finanţelor pregăteşte soluţii pentru achiziţionarea online a titlurilor de stat Tezaur

Ministerul Finanţelor a publicat în transparenţă un proiect de act normativ care să reglementeze posibilitatea Guvernului de diversificare a instrumentelor de finanţare specifice puse la dispozitie de guverne şi entităţi guvernamentale pentru proiecte de interes strategic naţional, inclusiv de apărare şi securitate naţională.

„Concret, pot fi accesate fonduri, în condiţii financiare foarte avantajoase, prin mecanismul FMF (Foreign Military Financing – Finanţare Militară Externă) oferite de către Guvernul SUA guvernelor altor state, fiind necesară modificarea si completarea OUG 64/2007, în sensul includerii acestui tip de instrument de finantare a datoriei publice guvernamentale”, se arată în comunicatul Ministerului Finanţelor.

Efectele deciziei

Astfel, adaptarea cadrului legislativ prevede includerea posibilităţii utilizării unor mecanisme de finanţare specifice puse la dispoziţie de alte guverne şi/sau alte entităţi guvernamentale, pentru finanţarea unor contracte/ acorduri de achiziţii/ proiecte de interes strategic national, reglementarea unor elemente specifice legate de derularea acestor finanţări şi asigurarea posibilităţii ca astfel de finanţări contractate de Guvernul României să poată fi subîmprumutate companiilor de stat relevante şi/sau acestea să beneficieze de garanţia statului pentru astfel de împrumuturi contractate în nume propriu, cu respectarea legislaţiei privind ajutorul de stat.

De asemenea, modificările au in vedere flexibilizarea costurilor Ministerului către Compania Naţională Poşta Română, pentru activitatea acesteia de distribuire şi plată a titlurilor de stat Tezaur.

„Reglementarea vine în contextul în care MF pregăteşte implemntarea unor noi soluţii tehnice care să permită achiziţia titlurilor de stat Tezaur inclusiv online, fapt ce va permite o distribuţie mai cuprinzătoare a acestor titluri, cu modalităţi noi de subscriere şi de plată la scadenţă. MF răspunde astfel solicitărilor de a facilita accesul la cumpararea titlurilor de stat Tezaur inclusiv a persoanelor cu cetăţenie română din diaspora. MF va extinde baza de investitori de tipul persoanelor fizice, contribuind la dezvoltarea pieţei interne a titlurilor de stat şi susţinerea procesului de finanţare a statului român de pe piaţa internă prin intermediul acestor instrumente”, mai transmite Ministerul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici