- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.04.2015, 14:30)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Finanţelor Publice va atrage mai puţini bani în aprilie, pentru ca Primăria Bucureşti să poată vinde obligaţiuni
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să atragă mai puţini bani de pe piaţa locală prin vânzarea de obligaţiuni în aprilie, pentru a permite Primăriei Bucureşti să vândă obligaţiuni municipale în valoare de până la 500 de milioane de euro, a declarat Ştefan Nanu, şeful Trezoreriei.
Urmărește
131 afișări
Ministerul Finanţelor Publice va atrage mai puţini bani în aprilie, pentru ca Primăria Bucureşti să poată vinde obligaţiuni (Imagine: Shutterstock)
Ministerul vrea să se asigure astfel că vor fi suficienţi bani pe pieţele interne pentru a permite Primăriei Capitalei să atragă la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai fondurile necesare pentru refinanţarea unei emisiuni de obligaţiuni din 2005, scadente în iunie.
"Calendarul din aprilie este mai lejer, pentru a putea cuprinde o emisiune de obligaţiuni municipale a Primăriei Bucureşti şi pentru că am devansat emisiunile din primul trimestru, înregistrând totodată excedent bugetar", a declarat Nanu pentru Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
-
Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Şcoala la stat l-a învăţat să nu ştie nimic
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
-
Liderul opoziţiei conservatoare din Germania susţine discuţii pentru un acord de liber schimb între UE şi SUA lui Donald Trump
Premierul Victor Ponta a anunţat săptămâna trecută că datele estimate pentru primul trimestru indică un excedent bugetar de 1,5 miliarde lei, în condiţiile în care construcţia bugetară prevedea un deficit de 6 miliarde lei.
În aceste condiţii, ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute în aprilie 2,725 miliarde de lei, două treimi din media lunară din primul trimestru din 2015 şi cea mai mică sumă planificată de peste un an.
Astfel, statul intenţionează să atragă din piaţă prin vânzarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie 2,5 miliarde de lei, la care se pot adăuga 225 milioane de lei prin licitaţii suplimentare.
Ministerul Finanţelor a atras în martie prin vânzarea de titluri de stat 3,33 miliarde de lei, în scădere de la 4,73 miliarde de lei în februarie.
De la începutul anului, statul a împrumutat din piaţa internă 11,63 miliarde de lei prin vânzarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie. Nanu a precizat că suma atrasă în primul trimestru reprezintă o treime din necesarul de finanţare de pe pieţele interne pentru acest an.
Primăria Bucureşti a angajat Raiffeisen Bank, Nomura International şi BT Securities pentru a administra vânzarea de obligaţiuni denominate în lei pe piaţa românească, pentru a refinanţa o emisiune de obligaţiuni în valoare de 500 de milioane de euro din 2005.
Primăria Capitalei a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că intenţionează să emită obligaţiuni denominate în lei, care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, pentru a rambursa obligaţiunile scadente la 22 iunie 2015.
Ziarul Financiar a scris la sfârşitul lunii martie, citând surse apropiate tranzacţiei, că pregătirile pentru cea mai mare ofertă de obligaţiuni în lei de pe piaţa locală de capital ar putea începe într-o lună, prospectul fiind aproape finalizat.
În 2005, Primăria Municipiului Bucureşti s-a împrumutat cu 500 milioane euro de pe pieţele externe pentru a construi pasajul suprateran Basarab, pentru achiziţia de tramvaie noi şi pentru reabilitarea infrastructurii urbane. La momentul emisiunii, Primăria Bucureşti a obţinut cel mai bun randament al unei autorităţi locale din România şi chiar sub randamentul de la acea vreme pentru titlurile suverane.
Citește pe alephnews.ro: Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Predicțiile Financial Times pentru anul 2025: Analiștii sunt optimiști în privința unui posibil acord de pace între Ucraina și Rusia
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe